Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català

POLÍTICA

La figura d'Alejandro Fernández surt reforçada després dels moviments de Feijóo

Gènova segueix explorant una alternativa al líder del PP català per encapçalar les llistes a les eleccions al Parlament. Mentrestant, Alejandro Fernández suma cada cop més suports a Catalunya

Alberto Núñez Feijóo segueix entestat a no donar el seu braç a tòrcer respecte al PP català. El president del Partit Popular no desisteix en la idea d'explorar alternatives a Alejandro Fernández per liderar les llistes populars de cara a les eleccions catalanes del 12 de maig. Dolors Montserrat, Manu Reyes o Daniel Sirera són alguns dels noms que estudia el gallec, sense oblidar, és clar, Alejandro Fernández.

Tot i això, l'ofensiva de Gènova ha topat amb un mur. I aquest no és altre que el suport que ha rebut Alejandro Fernández en els darrers dies. Un suport que no només prové de dirigents i exdirigents populars (com Esperanza Aguirre o Cayetana Álvarez de Toledo) i de les bases del partit a Catalunya. També membres destacats de la societat civil catalana lligada al constitucionalisme han trencat una llança a favor de l'actual president del PP català.

Dirigents d'entitats com Convivència Cívica Catalana, Assemblea per l'Escola Bilingüe, Societat Civil Catalana o S'ha Acabat s'han pronunciat en defensa d'Alejandro Fernández. Parlem de personalitats que, habitualment, no tenen el costum d'opinar sobre els embolics interns que hi pugui haver en un partit constitucionalista. Per tant, és significatiu que hagin volgut sortir al pas per defensar la figura d'Alejandro Fernández.

Les reaccions als intents d'ingerència de Gènova respecte al debat sobre qui ha de liderar les llistes populars a les eleccions del 12 de maig han reforçat la figura d'Alejandro Fernández. Però no només això. El líder del PP català juga amb una altra carta a favor seu: les enquestes.

El president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant el tancament de la campanya electoral del PP, a 16 de febrer de 2024, a Palexco, la Corunya

Aquest dilluns es publicaven els dos primers sondejos de les eleccions catalanes, publicades per La Razón i per El Español. I totes dues anaven en la mateixa direcció: el PP d'Alejandro Fernández triplicaria els vots i multiplicaria per quatre els diputats que tenen actualment els populars al Parlament.

Després de patir uns mals resultats el 2021, el PP català se situaria com a quarta força més votada, només per darrere del PSC, ERC i Junts. Els resultats d'aquestes enquestes tenen dues explicacions clares: d'una banda, la tendència d'un PP a l'alça a tot Espanya (com pronostiquen els sondejos al País Basc i les Europees). I de l'altra, la feina feta per Alejandro Fernández a l'última legislatura a Catalunya.

Per a molts, fins i tot per part d'independentistes, el líder del PP català és un dels millors oradors que hi ha actualment al Parlament. A més a més, la seva estratègia de confrontació amb el processisme també li han servit per recuperar els suports que van perdre els populars fa tres anys.

Per tant, ara Alberto Núñez Feijóo té dues opcions: continuar explorant opcions alternatives o assumir que, dins dels potencials votants del PP a Catalunya, Alejandro Fernández és la figura que genera més consens. Quelcom que ha quedat demostrat després dels últims moviments de Gènova.

➡️ Política

Més notícies: