Muntatge d'una persona emmanillada amb una càmera de vigilància i la bandera independentista

POLÍTICA

Destrossa una comissaria a Astúries i demana l'amnistia: 'Ho vaig fer per la independència'

Intenta un frau de llei per acollir-se a la llei d'amnistia i insisteix que el seu al·legat arribi al jutjat

Un detingut per un presumpte delicte de violència de gènere protagonitza una situació surrealista a una comissaria asturiana. Mentre estava detingut a la comissaria va trencar una cambra del calabós i això el va portar a un judici per danys a dependències oficials. La sorpresa ha vingut quan ha declarat que creia que era a una comissaria dels Mossos i que ho havia fet per la independència de Catalunya.

Intent de frau de llei

Feta la llei, feta la trampa. Aquesta és una de les màximes més populars quan es tracta de lleis. En el cas d'Espanya, l'amnistia deixa situacions inversemblants com la que s'ha viscut a la localitat de Langreo, a Astúries. Concretament, al jutjat de primera instància número tres.

Allà va entrar el cas d'un home acusat de danys a material públic en una comissaria. Aquest subjecte havia estat detingut per un presumpte delicte de violència de gènere. Un cop a la comissaria, va tenir un atac de fúria i va trencar una càmera de seguretat. Això el va portar a acumular una acusació més i a anar a judici.

Davant les proves i la impossibilitat de defensar-se, l'home va acceptar una pena imposada pel jutge de quatre mesos de multa i el pagament de gairebé 700 euros. El condemnat ho va acceptar i el va rubricar amb la seva firma. La sorpresa ha vingut quan l'acusat ha anotat al seu document de conformitat que ho havia fet “per la independència de Catalunya” i pensant que “estava en una comissaria dels Mossos”.

Segons explica el diari asturià La Nueva España, que és qui narra la història, el jutjat va recordar al condemnat que la llei d'amnistia encara no estava en vigor. Però ell es va mantenir ferm i va demanar que el seu al·legat per la independència de Catalunya constés al seu expedient de conformitat.

Per ser executada, aquesta sentència ha de passar pel jutjat penal. El més probable és que s'executi abans que entri en vigor la llei d'amnistia. Però si no fos així, el jutjat estaria obligat a considerar l'al·legat de l'acusat i fer una investigació per confirmar el que és evident: que és un intent de frau de llei.

➡️ Política

Més notícies: