Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo
POLÍTICA

Feministes de Catalunya posen en un compromís Tània Verge

Qüestionen l'efectivitat de les seves mesures i denuncien les poques ordres de protecció que s'autoritzen a Catalunya

El col·lectiu Feministes de Catalunya critica en xarxes Tània Verge. En un dur missatge en què donen xifres sobre els feminicidis, carreguen contra la consellera. "Per què Catalunya és la comunitat autònoma on s'atorguen menys ordres de protecció de tot l'Estat?", pregunten.

Tània Verge i el feminisme nadalenc

La consellera d'Igualtat i Feminismes no és la figura més estimada del Govern. Recentment, va adquirir encara més notorietat per les seves propostes per al Nadal. Des d'un calendari d'advent feminista fins a demanar que també hi hagués “Mare Noel”.

Aquestes propostes no aixequen gaires consensos en xarxes, sinó tot al contrari: força menyspreu per la tasca de la Conselleria. La seva feina, així com les seves aparicions a les xarxes, no solen rebre gaires aplaudiments. Però al marge d'aquestes mesures, hi ha sectors feministes molt crítics amb la tasca de govern.

Crítiques des del feminisme

El grup Feministes de Catalunya ha publicat un missatge en xarxes on parlen de la situació de les dones maltractades a Catalunya. S'hi pregunten per l'efectivitat de les mesures de la Conselleria i denuncien les poques ordres de protecció que es concedeixen:

Aquest és el mateix col·lectiu que va criticar durament la darrera edició de la 'Marató' de TV3. Van considerar el programa com un manifest d'ideologia queer que deixava de banda els problemes reals de les dones. Com que són feministes clàssiques, no combreguen amb les simpaties trans de Tània Verge.

Expliquen que del tot Estat Catalunya és la regió que autoritza menys ordres de protecció. A l'Àrea Metropolitana, diuen, es deneguen un 60% quan a la resta d'Espanya és la meitat. Així mateix, critiquen que s'hagi eliminat el protocol Viogen de protecció a les escoles.

➡️ Política

Més notícies: