Muntatge de fotos del plató de 'La Marató' de TV3 i un tweet de @Feministes_Cat
POLÍTICA

La Marató de TV3 'més femenina', criticada pel moviment feminista

El mític programa de La Marató signa una de les seves gales més polèmiques i amb la recaptació més baixa en molts anys

La Marató de TV3 no guanya per a disgustos. Al seu fracàs de recaptació solidària se li uneix la polèmica ideològica: ara amb els col·lectius feministes. Retreuen al programa la manera com va abordar les qüestions de gènere.

Una Marató plena de polèmica

Aquesta edició va estar destinada a la salut sexual i reproductiva. Un tema que, segons el parer de molts, ha estat un colador d'ideologia malgrat la seva importància social i sanitària. En aquest sentit, per exemple, en un programa sobre salut sexual es va parlar de Milei, de Vox i, en fi, de la "extrema dreta”.

En aquesta mateixa línia, i durant la gala, la Conselleria d'Igualtat i Feminismes va estar més activa a les xarxes que la Conselleria de Salut. Entre altres coses, això explicaria per als crítics l'escassa recaptació del programa: 5,71 milions d'euros. Una xifra elevada en termes absoluts, però no en relatius, que és la més baixa en gairebé vint anys.

Els últims a sumar-se a la crítica política han estat els col·lectius feministes. En aquest cas, el grup “Feministes de Catalunya”, que a través de X s'han mostrat molt crítiques amb la Marató.

Crítiques des del feminisme

El nucli de les seves crítiques és que la Marató va desdibuixar les realitats concretes de la dona. Perquè l'anomenat 'feminisme-clàssic' se sustenta en la realitat biològica dels sexes i, a partir d'ells, explica les desigualtats. En aquest sentit, denuncien que, en lloc de “dones”, la Marató parlés de “persones amb úter” o “persones que menstruen”.

Així mateix, han criticat molt durament la connivència del programa amb el transgenerisme. Parlen de “fal·làcia transgenerista” i que si precisament hi ha un problema de salut reproductiva aquest és el de les “hormonacions i mutilacions”.

En definitiva, que fan referència a la Marató com “una manipulació constant”. En aquest cas a nivell català, aquest és un altre exemple de la disputa entre feministes i defensors del moviment queer. A Madrid, per exemple, el feminisme en aliança amb Díaz Ayuso ha guanyat la partida al transgenerisme .

➡️ Política

Més notícies: