Imatge del centre comercial Màgic de Badalona

POLÍTICA

Investiguen per terrorisme gihadista l'atac amb una destral al Màgic de Badalona

Dimecres passat, en plena Setmana Santa, un home va atacar amb una destral un local de menjar ràpid del centre comercial Màgic de Badalona

L'atac amb una destral al centre comercial Màgic de Badalona que va tenir lloc dimecres passat s'investiga com a terrorisme gihadista. Així ho ha informat aquest dimarts 2 d'abril el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En el succés, un home va atacar amb una destral un establiment de menjar ràpid.

L'home en qüestió, va començar a destrossar els vidres de l'aparador del local, però cap persona va resultar ferida. Gràcies a la intervenció d'un agent dels Mossos d'Esquadra que era fora de servei i a un vigilant del centre, van poder reduir l'agressor.

Investiguen per terrorisme gihadista l'atac al Màgic de Badalona

Posteriorment, el cos de la policia catalana va poder detenir l'home. D'aquesta manera, el jutjat d'instrucció número 4 de Badalona en va ordenar l'ingrés a la presó provisional. Ara, aquest jutjat ha enviat la causa a l'Audiència Nacional, ja que és l'òrgan competent per instruir aquest tipus de delictes.

Tal com s'ha anunciat anteriorment, la causa és oberta per un presumpte delicte terrorista gihadista. Arran de l'incident, les autoritats van desallotjar el centre comercial Màgic de Badalona i durant una hora es va activar el protocol de seguretat. El qual va durar de les 19.30 hores fins a les 20.30 hores de la nit de dimecres passat.

Després de l'incident, Xavier García Albiol va emetre un comunicat a través de les xarxes socials. "Aquesta tarda un desequilibrat ha colpejat amb una destral el mobiliari d'un restaurant al centre comercial Màgic de Badalona. No hi ha cap persona afectada, el responsable ja ha estat detingut", va compartir.

Imatge de la detenció de l'agressor al Màgic de Badalona

Detenen un presumpte gihadista en plena Setmana Santa

El 26 de març passat, la Guàrdia Civil va detenir a Barcelona una persona per presumpta pertinença a l'organització terrorista DAESH. L'operació es va iniciar l'any passat, quan van detectar una persona que s'estava radicalitzant i feia servir plataformes de missatgeria per mostrar el seu suport actiu a favor de DAESH.

A més, a través dels seus perfils difonia i traduïa contingut gihadista sobre activitats terroristes dutes a terme en diferents escenaris, així com sobre material idoni per fabricar explosius. L'arrestat tenia connexions internacionals, també amb persones detingudes per fets similars.

➡️ Política

Més notícies: