Un agent de Policia Nacional d'esquena
POLÍTICA

Expulsen dos multireincidents de Catalunya: un ja va ser expulsat però va tornar

Tots dos acumulaven un ampli historial criminal amb desenes de delictes i condemnes judicials en ferm

La policia nacional ha detingut a Lloret de Mar dos multireincidents i ha aconseguit la seva expulsió del país. Tots dos ja han estat deportats als seus països d'origen, Albània i Senegal. La policia ha informat que l'home de nacionalitat albanesa ja havia estat deportat fa quatre mesos i que va tornar a Espanya amb una identitat falsa.

El jutge va autoritzar l'expulsió

De l'operació se n'ha encarregat el Grup Operatiu d'Estrangers de la Policia Nacional. Es tracta de dos criminals amb un llarg historial delictiu. Un, per exemple, acumulava 33 detencions i 7 condemnes judicials.

Es tracta de ciutadà senegalès que feia 18 anys que vivia a Espanya, a la localitat de Lloret de Mar. Al tractar-se d'un delinqüent recurrent i condemnat en ferm, la policia va sol·licitar la deportació al país d'origen.

Després d'anul·lar-li la residència, el jutge va autoritzar-ne l'expulsió, de la qual s'ha encarregat la Unitat Central d'Expulsions i Repatriacions (UCER). Fa poc també va ser notícia l'expulsió d'un ciutadà marroquí resident a Blanes que havia comès un segon delicte d'agressió sexual.

Doble multireincident

El cas vistós, però, ha estat el de l'altre expulsat. És un multireincident albanès que acumulava diversos delictes per tràfic de drogues. Cosa que en va facilitar l'expulsió el novembre de l'any passat.

Al cap de pocs mesos, la policia nacional va tenir notícia que aquest subjecte havia tornat a Lloret de Mar. I ho havia fet amb una identitat falsa per obstaculitzar-ne el rastreig. Mancant que ho torni a intentar, ja ha estat expulsat per segona vegada.

Aquesta notícia arriba en ple augment de la inseguretat a Catalunya i amb la multireincidència al punt de mira de la ciutadania. A més de tractar-se d'una de les primeres preocupacions de la ciutadania, les dades oficials mostren que la multireincidència està disparada a Barcelona, amb uns quants centenars de persones que acumulen milers de delictes.

➡️ Política

Més notícies: