La Policia Nacional blinda la seu del PSOE per una manifestació contra l'amnistia, a 9 de novembre de 2023, a Logronyo, La Rioja
POLÍTICA

Expulsen del país un marroquí que s'havia beneficiat de la llei del 'Només sí és sí'

Acumulava dos delictes d'agressió sexual i, després de cometre el primer, va ser deixat en llibertat per la llei de l'exministra Montero mentre feia pena de presó

Un home de quaranta anys i nacionalitat marroquina va ser expulsat d'Espanya el passat dia 8 de febrer. La seva expulsió es fa efectiva després de cometre un segon delicte d'agressió sexual a Blanes. L'home complia pena de presó per una primera agressió sexual, però arran de la llei del 'només sí és sí' va ser deixat en llibertat.

La policia ja va avisar del risc de reincidència

Segons ha informat la policia, l'home ja havia estat a la presó pel mateix delicte d'agressió sexual. Quan va ser excarcerat per la llei del 'només sí és sí', la mateixa policia nacional va advertir de l'alt risc de reincidència.

Al seu moment, no va poder ser expulsat al Marroc tot i comptar amb una ordre d'expulsió. La raó és que el Marroc no acceptava ciutadans marroquins que, estant a l'estranger, fossin indocumentats.

I el desembre passat va passar el que el Grup d'Expulsions de Delinqüents Estrangers (GEDEX) ja havia avisat. La policia municipal de Blanes va donar part a la policia nacional que aquest home havia comès una nova agressió sexual. Un altre cop, es van posar en marxa els tràmits d'expulsió.

Després dels canvis en les relacions amb el Marroc, ara sí que s'ha pogut expulsar. El país veí ja accepta tractar amb casos de ciutadans marroquins a l'estranger que no tenen documentació. L'expulsió es va fer efectiva el dia 8 de febrer passat.

Aquest és un dels primers casos d'expulsió d'un estranger per delictes sexuals que adquireixen impacte mediàtic. D'altra banda, segons les mateixes dades del Ministeri d'Igualtat, els estrangers cometen en proporció el triple de feminicidis.

➡️ Política

Més notícies: