Muntatge d'una imatge de Pere Aragonès i Laura Vilagrà amb el logotip del perfil de Twitter de Verídic
POLÍTICA

Veure per creure: Esquerra utilitza un mitjà de VOX per fer la seva guerra bruta

Un dels comptes satèl·lit d'ERC a Twitter comparteix notícies de mitjans als quals assegura 'combatre', en una mostra clara de guerra bruta contra els seus adversaris polítics

Ja fa uns mesos que hi ha un compte a Twitter que es diu 'Verídic - Fact checking'. No hi va associada cap pàgina web, cap mena d'informació que demostri qui hi ha darrere ni quin propòsit té. La seva publicació fixada al perfil demana que se'ls segueixi per "combatre la desinformació de l'extrema dreta".

Si un es passeja una mica per les seves publicacions, s'adona que es tracta d'un compte proper a ERC, que busca atacar els rivals polítics. S'excusa en la desinformació, però només el veiem 'complementar', negar o contradir notícies relacionades amb Carles Puigdemont, Salvador Illa o els partits de la dreta. No hem trobat cap publicació relacionada amb Esquerra, malgrat ser qui governa a la Generalitat.

El compte, al qual segueixen menys de 2.500 persones, fa temps que és qüestionat per la seva informació opaca. Parla de "font fiable" i omet una cosa tan bàsica com l'autoria del "verificador". És més, aquest dimarts 2 d'abril, Verídic va voler atacar Salvador Illa, afirmant que "va filtrar una informació clau a una empresa abans d'adjudicar-los un contracte de 38 milions d'euros". Ho venia com a novetats al "Cas Illa" i la seva publicació va obtenir més de 200 comparticions.

La notícia que acompanyava el text i en què es basava Verídic, era de La Gaceta, un mitjà relacionat directament amb VOX. La propietat de La Gaceta és la Fundació Disenso, considerada el think tank de la formació de Santiago Abascal. De fet, el president de Disenso és el mateix Abascal. És a dir, Verídic, que diu "combatre la desinformació de l'extrema dreta", utilitza un mitjà dels que considera extrema dreta per fer la guerra bruta d'ERC a 40 dies de les eleccions.

És evident que no serà e-Notícies qui catalogui La Gaceta d'extrema dreta, ben al contrari: visca la llibertat de premsa. El que és divertit -perquè sabem del que parlem- és que els mateixos que et censuren, t'utilitzin des d'un compte anònim per guanyar vots. És de suposar que les enquestes a can Esquerra no són gaire optimistes, però és un espectacle vergonyós veure el diputat Carles Castillo, l'exconseller Josep Huguet, l'exalcalde de Lleida Miquel Pueyo i desenes de regidors d'ERC compartint aquesta notícia de La Gaceta.

Repetim: en cap moment aquest mitjà no dubta de la informació dels companys de La Gaceta, ben al contrari. Aquí, el més divertit és que ERC tingui el seu propi compte anònim per verificar a discreció i que faci servir com vulgui els mitjans que després censura, oblida i nega entrevistes per a la seva guerra bruta. No seria una cosa que lligui gaire amb els "valors republicans", la veritat.

➡️ Política

Més notícies: