Carles Puigdemont aplaudint a l'aire lliure amb Laura Borràs somrient al fons.
POLÍTICA

Els Mossos se sumen al xou de Puigdemont: reapareix, no el detenen i s'escapa de nou

Tot i l'ampli dispositiu policial, l'expresident evita el seu arrest les primeres hores després de la seva reaparició

Feia hores que els Mossos d'Esquadra preparaven el dispositiu policial per poder detenir Carles Puigdemont en el seu retorn a Catalunya. Tot i això, el líder de Junts ha rigut de la cúpula dirigent de la policia catalana i ha evitat el seu arrest malgrat que tothom sabia la data, hora i lloc en què l'expresident faria acte de presència després de més de sis anys fugat de la justícia.

No se sap si per incompetència dels comandaments policials o per connivència, però el cas és que Puigdemont ha pogut esquivar el dispositiu dels Mossos i, segons informen diversos mitjans, s'ha tornat a escapar amb cotxe. Ara, els Mossos el busquen després d'activar una operació gàbia per localitzar-lo.

Tal com estava previst i anunciat, Puigdemont ha reaparegut a Catalunya a les 9.00 hores a l'Arc de Triomf a Barcelona, just al costat del Parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament. Allà, ha participat a l'acte organitzat per Junts. Un acte, per cert, que ha tingut la presència de 2.500 persones segons els Mossos. És a dir, una punxada important.

Al seu parlament, Puigdemont ha fet un discurs típicament processista, és a dir, victimista: "repressió", "presó", "exili", "persecució política" i altres conceptes habituals al vocabulari del processisme. També ha criticat el PP i Vox. I, lògicament, al poder judicial. "Encara estem aquí", ha expressat en to desafiant, reivindicant també el resultat del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 (i obviant, és clar, la pèrdua de suports dels partits processistes els últims anys, que això trencaria el seu relat).

Un cop finalitzat el seu discurs, una comitiva formada per diverses cares visibles de Junts (com Laura Borràs, Josep Rull, Albert Batet o Mònica Sales) i també personalitats com Artur Mas o Núria de Gispert ha emprès un passeig a peu cap al Parlament. Semblava que protegien Puigdemont, però aquest ha desaparegut escapant-se al més pur estil Mago Pop davant els mateixos ulls dels Mossos.

D'aquesta manera, el ple d'investidura per proclamar Salvador Illa com a nou president de la Generalitat s'ha pogut iniciar amb normalitat. Mentrestant, els Mossos segueixen buscant un Carles Puigdemont que ha reaparegut públicament a Catalunya, però que s'ha pogut tornar a escapar en uns fets pels quals la cúpula dels Mossos haurà de donar explicacions.

➡️ Política

Més notícies: