Un exdirectiu del Barça de Laporta esclata: 'Justifiquen l'arribada de delinqüents'
Critica amb duresa unes paraules de Salvador Illa al Parlament i avisa de la degradació de la identitat catalana
El que va ser vicepresident del F.C. Barcelona amb Joan Laporta, Alfons Godall, és molt actiu a les xarxes socials. I a diferència de moltes figures públiques de Catalunya, Godall no amaga les seves opinions i s'expressa amb claredat.
Nacionalista i independentista, Godall denuncia de manera reiterada els riscos als quals s'enfronta la identitat catalana, així com la degradació que viu Catalunya en aspectes com la inseguretat. Fa uns mesos, per exemple, informava que es donaria de baixa de VilaWeb després d'un editorial de Vicent Partal qualificant Sílvia Orriols de “racista”.
En aquesta ocasió, Godall s'ha referit a una intervenció de Salvador Illa al Parlament, en què el president de la Generalitat responia a Sílvia Orriols amb molta contundència. Entre altres coses, Illa va retreure a Orriols que “no era ningú per dir qui és català i qui no és català”.
"En 50 anys no quedarà res"
Aquestes paraules de Salvador Illa van obrir el debat sobre la identitat catalana.
Segons el nou president, és català tot aquell que “vingui a millorar Catalunya és català”. La majoria d'usuaris van mostrar el seu desacord amb aquestes paraules d'Illa, adduint que ser català no és només millorar Catalunya, sinó també compartir algunes característiques culturals.
Entre els que han manifestat el seu desacord amb la tesi d'Illa, hi ha Alfons Godall, que s'ha mostrat força irat. Per Godall, aquesta idea del PSC és la porta d'entrada a la degradació cultural i social de Catalunya. "Justifiquen l'arribada de delinqüents sense cap mena de filtre i regulació", diu Godall:
Aquest missatge d'Alfons Godall s'ha omplert de comentaris de simpatitzants d'Aliança Catalana. Molts es mostren molt preocupats davant l'evident retrocés de la llengua i la cultura catalanes. Alguns fins i tot consideren que aquest procés ja és irreversible.
“La llengua i la cultura catalanes estan tocades de mort. En 50 anys no quedarà res del que avui coneixem com a Catalunya i en 100 haurà desaparegut pràcticament de tot arreu”, es lamentava amb amargor algun usuari.
Un futur incert
Per part seva, el PSC insisteix que la llengua és una de les prioritats del nou Govern, fins al punt de crear un Departament de Política Lingüística, que dirigirà el reconegut lingüista Francesc Xavier Vila. De moment, però, no se sap quina traducció pràctica i efectiva tindrà aquest departament.
Donades les projeccions demogràfiques, no hi ha gaires signes d'optimisme amb la possibilitat que el català ressorgeixi amb força. Més que res perquè l'absoluta majoria de la immigració que ara rep Catalunya prové de fora d'Espanya, de manera que la necessitat d'aprendre català disminueix.
Més notícies: