Una professora està dreta davant d'una pissarra en una aula, mentre diversos estudiants estan asseguts als pupitres; en primer pla, hi ha un cercle vermell que amplia un missatge borrós.
POLÍTICA

El tuit que evidencia la degradació del sistema educatiu actual

Un docent explica que rebran els alumnes d'una manera molt particular: 'Professors fent el babau...'

L'educació pública està cada cop més entredit. El motiu per a aquestes suspicàcies és el model educatiu. Ens referim al model educatiu “per competències”, que privilegia la manera d'ensenyar els continguts sobre els continguts.

En aquest sentit, han estat molts els professors, sindicats i pares que han denunciat la baixada de la qualitat educativa. Fins al punt que han sorgit plataformes que demanen una tornada a mètodes més tradicionals.

Però la veritat és que no és només un problema de baixada de la qualitat, sinó també de la pèrdua de dignitat del professor com a autoritat.

Aula d'un institut

En aquest sentit, cada cop se senten més anècdotes que desperten un sentiment de vergonya aliena. Són aquesta classe de situacions en què els professors s'han d'exercir més aviat com a animadors que com a docents. El darrer exemple a fer-se viral ve des de València.

Un ball de benvinguda

Un professor de llengua de la Comunitat Valenciana ha trobat una pintoresca sorpresa amb l'inici del curs escolar. Segons ha explicat en un missatge a xarxes socials, “alguns professors del meu centre rebran els alumnes de 1r ESO amb una coreografia”.

Sense voler generar polèmica, aquest professor es limita a dir que no està d'acord amb aquesta classe de dinàmiques. Però no ha deixat passar l'oportunitat per criticar els efectes negatius que introdueixen a l'educació.

“El primer que es troben a l'institut és a professors fent coreografies al pati i després els tenim a 4t amb els pares queixant-se que no aproven perquè les classes no són divertides (això va passar a la meva tutoria el curs passat)”, explica.

El professor assenyala la responsabilitat d'uns pares a qui també infantilitza el sistema educatiu. Això el porta a dir que, al final, haurà de fer pedagogia amb els pares. "Tenint en compte l'experiència de l'any passat, em sembla que a la reunió amb pares d'inici de curs hauré de fer pedagogia primer amb ells".

Una professora fa classe el dia de l'inici del curs al col·legi de l'Albereda d'Osuna, a 5 de setembre de 2022, a Madrid (Espanya)

La publicació d'aquest docent s'ha omplert de comentaris de persones que mostren la seva incredulitat davant d'aquesta i altres situacions semblants.

“Professors fent el babau”, “És que això de prestar-nos a ser animadors socioculturals se'ns ha anat de les mans i està passant factura...”, “Ja es prenen poc de debò al professorat en aquesta etapa, doncs imagina després d'una coreografia”, diuen amb amargor els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: