Marta Rovira amb jaqueta vermella parlant davant de dos micròfons.
POLÍTICA

Marta Rovira, assenyalada directament pels cartells contra Ernest Maragall

Filtren missatges de la secretària general demanant 'treure profit' de l'estructura B del partit

L'escàndol dels cartells d'ERC mofant-se d'Ernest Maragall i l'Alzheimer suma un altre capítol. Segons han avançat aquest matí El Nacional i Catalunya Ràdio , la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha demanat treure profit dels cartells i activar l'estructura B del partit.

Una dona amb cabell arrissat i curt, vestida amb un sac vermell i una samarreta blanca, parlant davant de dos micròfons.

Recentment es va conèixer que els cartells anònims amb el missatge “fora l'Alzheimer de Barcelona” i la imatge dels germans Maragall van sortir des de dins del mateix partit. Va ser en plena campanya de les municipals, en què Ernest Maragall encapçalava la candidatura d'ERC. Aquest cas de bandera falsa va destapar l'existència d'una estructura paral·lela dedicada a la guerra bruta contra els seus adversaris polítics.

Després de conèixer l'escàndol, la cúpula del partit va prometre una investigació per aclarir els fets. Tot i que segueix sense conèixer-se qui va ordenar la humiliant campanya, uns missatges privats revelen ara que Marta Rovira era coneixedora dels fets. I que, de fet, la secretària general del partit va demanar treure profit dels cartells per "arrencar vots de solidaritat".

Els missatges que comprometen Marta Rovira

El Nacional ha tret a la llum les converses privades que van mantenir dirigents d'ERC arran de l'aparició dels cartells contra Ernest Maragall. En un d'aquests missatges, Marta Rovira afirma que “és una campanya tan agressiva que si la denunciem públicament potser arrenquem uns quants vots de solidaritat”. En veure la imatge dels cartells, Marta Vilalta va dir que era “molt fort” i Marta Rovira que calia “denunciar” els fets.

Això sí, la secretària general va veure a la campanya una oportunitat per treure rèdit electoral i “arrencar” uns quants vots.

D'aquest missatge no se'n dedueix que Rovira tingués coneixement que els cartells sortien des de dins del seu propi partit. Però un altre missatge sí que demostra que la secretària general era coneixedora de l'existència d'una estructura paral·lela d'agitació contra els rivals. Mesos després de l'escàndol dels cartells va demanar al seu cercle proper com anava la campanya B, i va demanar activar-la per passar-hi algunes accions del partit.

En aquesta conversa també apareix Sergi Sabrià, que va presentar la seva dimissió després de ser assenyalat com un dels principals responsables de l'estructura paral·lela. La informació destapada demostra ara no només que Marta Rovira i el seu entorn coneixien l'existència de l'estructura B del partit, sinó que aquesta va continuar funcionant fins i tot després de l'escàndol dels cartells contra Ernest Maragall.

Lluita de poder a ERC

Un cop més, la cúpula d'ERC ha quedat retratada. La informació revelada avui revela que Marta Rovira va mentir quan, una vegada destapat l'escàndol, va negar que a ERC hi hagués una estructura B. Segons revela El Nacional , Marta Rovira i altres dirigents organitzaven accions i encarregaven la seva execució a persones que després cobraven a través de empreses vinculades a la formació.

La informació deixa encara més tocada la figura de Marta Rovira, que fins fa res era el principal actiu polític d'ERC amb Oriol Junqueras. Cal recordar que la secretària general del partit va anunciar recentment la seva intenció de no seguir al capdavant del càrrec després del congrés nacional previst per al proper mes de gener. Tot i això, estaria forjant una candidatura alternativa a la d'Oriol Junqueras per continuar manejant els fils del partit des de l'ombra.

Les primeres reaccions no s'han fet esperar, i personalitats de la pròpia ERC posen el crit al cel. "Avergonyida del que ha estat, és i serà el meu partit com a projecte ideològic", ha afirmat Dolors Bassa, assenyalant a "els qui proposaven i realitzaven accions d'aquest tipus".

Però Dolors Bassa també critica els que "per guanyar un congrés filtren a la premsa merda contra els altres". En realitat el que aquesta informació Revela és una lluita descarnada pel poder dins d'ERC, de conseqüències imprevisibles.

➡️ Política

Més notícies: