Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Esquerra pot deixar Laura Borràs sense pensió vitalícia

El Parlament podria revocar les assignacions als expresidents condemnats per corrupció gràcies als vots d'ERC

Laura Borràs ja gairebé forma part del passat de la política catalana. L'encara presidenta de Junts per Catalunya ja no té acta de diputada, ja hi ha una nova presidenta del Parlament i el seu lideratge dins del partit està visiblement qüestionat. Tot i això, el seu cas encara no està tancat del tot.

Com a expresidenta del Parlament tindria el dret de cobrar el 60% del sou (era de 150.000 euros), a més d'una assignació de per vida a partir dels 65 anys. Això, si es confirma que ha estat el mínim exigit de 2 anys al càrrec. Cosa que no és clara perquè part d'aquest temps ha estat suspesa del seu càrrec.

Laura Borràs encara no ha sol·licitat aquesta prestació, però si es confirma que ha estat aquests dos anys al càrrec, té tot el dret de fer-ho. Això sí, la situació podria durar poc. I és que el Parlament ha tramitat una reforma presentada per En Comú Podem en què es proposa revocar les assignacions a expresidents condemnats per corrupció.

Laura Borràs acomiadant-se de treballadors del Parlament de Catalunya als exteriors de l'edifici

La proposta dels 'comuns' va tirar endavant gràcies als vots d'Esquerra. D'aquesta manera, ERC podria deixar sense pensió vitalícia Laura Borràs. La proposta de llei d'En Comú Podem ara haurà de ser debatuda en ponència, on els partits hauran d'acordar un text definitiu. Si republicans, PSC i 'comuns' arriben a un acord, la llei podria ser una realitat properament.

Junts, partit que presideix Laura Borràs, va intentar evitar la tramitació de la proposta, presentant una esmena a la totalitat. Van criticar “l'oportunisme” d'aquestes mesures, segons Jaume Alonso Cuevillas . En aquest sentit, però, la llei en qüestió afectaria Laura Borràs i tots els presidents que en un futur puguin ser condemnats per corrupció.

Esquerra justifica la seva tramitació per “protegir les institucions davant dels casos de corrupció”, obrint la porta a “fer un debat profund” sobre el tema. En tot cas, la llei s'aplicaria per als casos en què els implicats siguin condemnats amb sentència ferma. Ara com ara, Laura Borràs encara pot recórrer aquesta sentència a instàncies superiors. La presidenta de Junts per Catalunya va ser condemnada el març passat a 4 anys i mig de presó i a 13 d'inhabilitació per falsedat de document oficial i prevaricació administrativa.

➡️ Política

Més notícies: