Fotomuntatge de Sílvia Orriols amb Laura Borràs
POLÍTICA

Borràs se l'empassa i Junts rectifica amb Sílvia Orriols

El partit desacredita la seva presidenta i evitarà que Orriols sigui alcaldessa de Ripoll

Sílvia Orriols no serà la nova alcaldessa de Ripoll. La líder d'Aliança Catalana ha vist com Esquerra, CUP, PSC i Junts ultimen un pacte per evitar que la llista més votada a les darreres eleccions municipals ocupi l'alcaldia. D'aquesta manera, Junts desacredita Laura Borràs, que no veia bé aquest pacte.

Sílvia Orriols va arrasar el 28 de maig passat. El seu partit identitari i independentista, Aliança Catalana, va aconseguir 6 regidors. Superava així clarament els seus adversaris polítics: ERC en sumava només 3, els mateixos que Junts (3) i un més que PSC (2) i CUP (2).

Des del primer dia, ERC, PSC i CUP van apostar per un pacte per evitar que Orriols fos alcaldessa, però necessitaven el suport de Junts. En els darrers dies s'ha debatut molt aquesta qüestió dins del partit de Puigdemont. De fet, Manoli Vega, la seva alcaldable a Ripoll (i segona força més votada), renunciava dos dies després de les eleccions a encapçalar una alternativa a la líder d'Aliança Catalana.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

El debat saltava aquest cap de setmana a primera línia política amb el posicionament de Laura Borràs sobre això. La presidenta de Junts afirmava que no veia bé un pacte per evitar que Orriols fos alcaldessa de Ripoll. Unes paraules que van generar moltes crítiques, sobretot entre alguns dirigents d'Esquerra .

Ara, tot just 24 hores després de les paraules, Laura Borràs ha vist com el partit que presideix la desacreditava. I és que aquest dilluns s'ha conegut que Junts aposta per donar supor al pacte entre Esquerra, PSC i CUP per impedir l'alcaldia de Sílvia Orriols.

D'aquesta manera, Ripoll no tindrà com a alcaldessa la persona que va sumar més del 30% dels vots a les darreres eleccions municipals. Sílvia Orriols serà víctima d'un cordó sanitari com el que va patir fa uns anys Xavier García Albiol a Badalona. Un Albiol que, ara sí, serà alcalde d'aquesta localitat gràcies a la majoria absoluta i aclaparadora aconseguida el 28 de maig passat.

Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó

Segons analistes polítics consultats per E-Notícies, l'aposta d'ERC, PSC, CUP i Junts pot provocar uns efectes contraris als que busquen els signants. I és que a Sílvia Orriols ja li van aplicar un cordó sanitari a l'últim mandat. I el resultat va ser que va passar de tenir 1 escó a tenir un total de 6 i ser la força més votada.

Ara, sense responsabilitats de govern, la Sílvia Orriols no tindrà el desgast de governar. I això li permetrà seguir construint el seu partit, Aliança Catalana, i seguir explotant la bona popularitat de què gaudeix al seu municipi.