Laura Borràs acomiadant-se de treballadors del Parlament de Catalunya als exteriors de l'edifici
POLÍTICA

Laura Borràs s'acomiada del Parlament en la intimitat

Tot just un grapat de fidels s'acomiaden d'ell després de la seva substitució

La fins ara presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha sortit probablement de la cambra catalana per darrera vegada avui pocs minuts abans de les dues de la tarda. Ha estat un comiat trist. Amb tot just un grapat de fidels al seu voltant. 

Borràs ha pujat a un cotxe oficial i ha marxat acompanyada del diputat Francesc de Dalmases. Fins i tot el conseller de Territori, Juli Fernández, que ha passat pel seu costat, no li ha dit res. 

Prèviament havia fet el traspàs de poders amb Anna Erra, la seva successora i exalcaldessa de Vic. L'acte s'ha celebrat en un to de cordialitat, totes dues són del mateix partit, i amb somriures pel mig. 

Posteriorment la ja expresidenta ha baixat per l'escala principal amb el seu equip. A diferència de quan va ser elegida, que com marca el protocol va passar revista als Mossos, només hi havia algun agent de guàrdia. Només algun curiós. 

Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó

Borràs va arribar al càrrec perquè els més de 70.000 vots del PDECAT a les eleccions del febrer del 2021 van impedir que guanyés a ERC. L'antiga CDC no va entrar però va impedir que quedés primera per davant d'Esquerra. 

En aquest cas hauria estat elegida presidenta de la Generalitat. Posteriorment, en virtut dels pactes entre els dos partits, va ser elegida presidenta de la cambra. Aleshores, però, ja estava investigada per presumpta corrupció. 

La sentència del TSJC l'ha condemnada ara a més de quatre anys. El tribunal, en una mesura una mica insòlita, va demanar el seu indult, però Pedro Sánchez ja va dir que no. Previsiblement, quan esgoti tots els recursos, entrarà a la presó. 

El seu mandat com a presidenta, el desè des de la Generalitat restaurada, no ha estat exempta de polèmiques com les pensions vitalícies. A més, ha mantingut una relació sempre tensa amb ERC. I, sens dubte, amb l'oposició. Sobretot Vox, però també Ciutadans i el PP.