Pla mitjà de Santiago Abascal i Ignacio Garriga mirant a càmera, abraçats, somrient i fent el gest de victòria amb la mà

POLÍTICA

Santiago Abascal es bolcarà en la campanya electoral de Vox a Catalunya

Segons ha pogut saber E-Notícies, el president de Vox serà un dels principals al·licients als actes de campanya

Vox ja té a punt el seu full de ruta per a la campanya electoral a Catalunya, que començarà oficialment divendres d'aquesta setmana. Segons ha pogut saber E-Notícies, la formació que capitaneja a terres catalanes Ignacio Garriga farà una aposta important per la figura de Santiago Abascal.

El president del partit es bolcarà en la campanya catalana per donar suport a Ignacio Garriga. Vox afronta aquests comicis amb esperances. Després de no obtenir representació a les eleccions gallegues, les basques d'aquest diumenge han donat una dosi d'oxigen a la formació de Santiago Abascal. I és que, malgrat que molts sondejos l'auguraven perdre el seu únic escó al País Basc, finalment han aconseguit mantenir aquest únic representant a la cambra basca.

A Catalunya, les previsions són optimistes. Tot i la gran pujada que segur que experimentarà el PP d'Alejandro Fernández (alguns sondejos pronostiquen que pot passar dels tres diputats actuals a un total de 15), sembla que això no perjudicarà en excés Ignacio Garriga. A hores d'ara, les enquestes auguren que Vox pot mantenir els actuals onze escons o, en tot cas, patir només un petit descens.

El president de Vox, Santiago Abascal (d), i el secretari general de Vox, Ignacio Garriga (i), durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

Es tracta d'un fet molt cridaner, ja que els onze diputats que van aconseguir fa tres anys van representar una fita destacada, ja que era la primera vegada que es presentaven. Van aconseguir capitalitzar gran part del votant constitucionalista a Catalunya i, per a aquest 12 de maig, aspiren a repetir resultats. I per això, traurán el màxim suc a la figura de Santiago Abascal.

Santiago Abascal, molt present a la campanya catalana

Segons ha pogut saber E-Notícies, el president de Vox es traslladarà a Catalunya diverses vegades per estar al costat d'Ignacio Garriga. La primera aparició de Santiago Abascal serà el proper diumenge 28 en un acte que se celebrarà a la plaça de la Constitució de Bonavista, a Tarragona. L'acompanyaran el candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, i Sergio Macián, candidat per Tarragona.

El 3 i 4 de maig, Santiago Abascal tornarà a trepitjar terres catalanes per fer diversos actes de campanya al llarg del cap de setmana. I, més enllà d'aquestes dues dates, el president de Vox s'instal·larà a Catalunya a partir del 8 de maig per donar suport al seu partit al tram final de la campanya electoral.

D'aquesta manera, Vox posa tota la carn a la graella per aconseguir els objectius que s'han fixat de cara al 12 de maig. Uns objectius que passen per, almenys, mantenir els onze diputats i la posició de partit constitucionalista amb més suports. Quelcom que hauran de batallar contra un PP a l'alça que, malgrat la seva tendència ascendent, no sembla que penalitzi massa la formació d'Ignacio Garriga, almenys segons les enquestes.

➡️ Política

Més notícies: