Muntatge de fotos d'un cotxe elèctric carregant-se i, al costat, la captura de pantalla del tweet d'un usuari

POLÍTICA

El drama de les subvencions pel cotxe elèctric esclata a Catalunya

Denuncien que aconseguir una subvenció és un infern burocràtic i una estafa per al ciutadà

Un dels plans estratègics de la Unió Europea és substituir progressivament els cotxes de combustió per cotxes elèctrics. Un pla ambiciós, difícil i polèmic. El motiu no és altre que els preus i la poca infraestructura per a aquesta classe de vehicles. Al marge, és clar, que les classes populars tenen moltes dificultats per poder entrar en aquest procés.

Però, en realitat, hi ha un altre factor determinant: la burocràcia. Aquest pla per fomentar el cotxe elèctric és indissociable d'atorgar subvencions. Unes subvencions públiques que, alhora, necessiten un desplegament burocràtic enorme. I si alguna cosa és clara és que, de moment, aquesta burocràcia és infernal.

El via crucis sostenible

Un usuari de X que respon al nom de Jordi Nadal Cantó ha aconseguit un viral denunciat la situació surrealista que ha viscut al tràmit per aconseguir la subvenció. En el seu missatge, s'ha dirigit directament a Marta Morera – la directora de l'Institut Català d'Energia – per denunciar que ha estat dos anys de tràmits per, al final, no rebre cap subvenció.

Captura de pantalla d'un tweet de Jordi Nadal Cantó on parla dels cotxes elèctrics

L'usuari denuncia l'existència d'una trama burocràtica inexpugnable que sembla destinada a aconseguir la decisió del ciutadà. En aquest cas, tota mena de tràmits per negar la subvenció perquè “hi ha una fracció del pagament que surt d'un compte corrent en què jo no consto com a titular”, diu aquesta persona afectada.

Així mateix, denuncia que aquesta “màquina burocràtica” s'ha quedat amb els 4.500 euros de la subvenció a què aspirava. “Només haureu necessitat burocratitzar TOTS els tràmits per assegurar que jo (i veus a saber quants més) perdem la subvenció”.

Captura de pantalla de dos tweets de Jordi Nadal Cantó on parla dels cotxes elèctrics

La indignació d'aquest ciutadà és majúscula i el fa pensar que l'aposta per la “mobilitat sostenible” en realitat no és una cosa així. Si no, no seria tan extenuant aconseguir una subvenció per comprar-se un cotxe elèctric.

Molts altres usuaris han aprofitat aquest fil per narrar també les seves experiències. Pel que sembla, és força comú que les subvencions per a vehicles, plaques solars, calderes i coses per l'estil siguin tot un 'via crucis'. “És una estructura muntada de manera premeditada per estafar el ciutadà”, conclouen els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: