Pla general de Joan Queralt fent un míting davant de desenes de persones. De fons, una pantalla geganta groga amb imatges amb banderes estelades i un cartell electoral de Teresa Jordà
POLÍTICA

Pluja de crítiques a ERC per les paraules contra l'expulsió de reincidents

La situació a Calella obre el debat de la inseguretat entre els partits processistes: Junts i ERC intenten capitalitzar-lo cadascú a la seva manera

El combo d'immigració i inseguretat ja està en circulació electoral. Per tant, ERC i Junts comencen a competir entre si . Els de Puigdemont aprofiten la situació de Calella per obrir el meló i els d'ERC insisteixen al fantasma de l'extrema dreta.

ERC i Junts: enfrontats pel problema de la inseguretat

La política catalana comença a agafar cos apropant-se a poc a poc a la realitat. En conseqüència, ERC i Junts fan allò que els és propi: competir entre si pel vot català. La bretxa que permet aquesta tornada progressiva a la realitat és la qüestió de la inseguretat a Catalunya.

Tot i que, en veritat, és més aviat Junts qui està prenent la davantera i, de passada, ballant el compàs d'Orriols. Els d'ERC, en canvi, es palanquegen a l'extrema dreta: ja vam veure el conseller Elena parlant que Catalunya és segura malgrat l'extrema dreta .

En resum, Junts puja al carro d'Aliança Catalana i ERC els expedeix el certificat oficial d'extremistes. L?últim a signar un d'aquests certificats ha estat el senador d'ERC Joan Queralt. El senador ha publicat un missatge a X a propòsit de les paraules de Turull que 'aquest és un país de drets i deures'.

Queralt no convenç les xarxes

El senador Queralt insisteix en la lògica de tocar el xiulet quan algú s'acosta a l'extrema dreta. 'Si fas política d'extrema dreta per competir amb l'extrema dreta, què et diferencia', raona el senador.

D'altra banda, assenyala una cosa que, encara que certa, no sembla ser pròpia del cas. Perquè ve a dir que si els delinqüents tinguessin petrodòlars "els seus greus crims no importarien". El problema és que els crims que ara mateix preocupen els ciutadans de Calella no són els que faria algú amb petrodòlars.

A tot això, algunes figures de Junts ja han contestat Joan Queralt. L'exconsellera Budó no ha trigat a respondre amb aquest breu missatge:

La resta d'usuaris, més anònims que la consellera Budó, tampoc no han estalviat en crítiques al missatge de Queralt. Amb una unanimitat pràcticament absoluta, li retreuen al senador que no atengui els problemes del carrer.

➡️ Política

Més notícies: