Muntatge amb un primer pla de Jordi Turull amb cara seriosa i un altre de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

Jordi Turull compra el discurs de Sílvia Orriols

Finalment, Junts per Catalunya s'ha pronunciat respecte a la delinqüència reincident i ha confirmat el gir del partit sobre aquesta qüestió. Mentrestant, l'alcaldessa de Ripoll envia un missatge al partit de Carles Puigdemont


És, sens dubte, un dels temes de la setmana a la política catalana. Un sector de Junts per Catalunya, liderat per Marc Buch -alcalde de Calella- i altres alcaldes del Maresme, ha fet un pas endavant per demanar mà dura per als delinqüents reincidents. Arribant a demanar, a més, la seva expulsió en el cas dels estrangers.

La situació insostenible que es viu a Calella, amb un grup d'onze magribins que acumulen més de 260 detencions en pocs mesos, ha estat la gota que ha fet vessar el got. El moviment d'aquest sector de Junts ha provocat una cascada de reaccions a tota la classe política catalana. Fins i tot des de la pròpia formació, ja que Jordi Turull ha sortit a defensar les propostes de Buch.

El secretari general de Junts ha explicat a RAC1 que els immigrants tenen “drets”, però també “deures”. I ha assegurat que “qualsevol força política” faria el mateix que ha fet Marc Buch si es trobés amb la realitat insostenible que viu Calella amb aquest grup de delinqüents reincidents.

La candidata número 1 de Junts per Catalunya per Barcelona al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, en arribar a una reunió del partit per valorar els resultats de les eleccions del 23J

A més, Jordi Turull també ha avançat que el partit està treballant per promoure una reforma del Codi Penal i de la Llei d'enjudiciament criminal que permetin tenir eines per combatre la delinqüència reincident. Segons Turull, la manca de mecanismes per lluitar contra aquesta realitat és una evidència que “aquí falla el sistema”.

Preguntat directament per si Junts es fa seva la proposta de Buch i la resta d'alcaldes del Maresme d'expulsar immigrants que delinqueixin de manera reincident, el secretari general juntaire ha evitat respondre amb un sí o amb un no. Turull s'ha limitat a repetir que, si algú ve a Catalunya, ha d'assumir que “hi ha uns drets i deures”.

Sílvia Orriols envia un missatge a Junts per Catalunya

L'alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana s'ha pronunciat sobre el gir que ha fet el partit de Puigdemont en aquesta qüestió. Sílvia Orriols ha retret que “Junts m'ha assenyalat, difamat i fet cordons sanitaris i ara em dóna la raó”. I ha finalitzat el seu missatge amb un “ja anireu venint”, deixant clar que alguns dels postulats que ella ha defensat sempre -i que han provocat que se la criminalitzi moltes vegades- ara són compartits per altres formacions.

➡️ Política

Més notícies: