Primer pla de Gonzalo De Oro-Pulido, candidat de VOX a Barcelona, posant en una sessió de fotos
POLÍTICA

La justícia accepta pronunciar-se sobre el cordó sanitari a Vox a Barcelona

La demanda presentada pel regidor de Barcelona, Gonzalo de Oro, és admesa a tràmit per un jutjat barceloní

El jutjat número 11 de Barcelona ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per Vox pel “cordó antidemocràtic” que l'Ajuntament de la capital catalana va aprovar el mes de gener passat. D'aquesta manera, la justícia s'haurà de pronunciar sobre l'anomenat cordó sanitari que les forces independentistes i d'esquerres del consistori van aprovar fa tres mesos.

Barcelona en Comú, el partit d'Ada Colau, va impulsar a la Comissió de Presidència de l'Ajuntament barceloní un acord per impedir a Vox, entre altres coses, participar en comissions d'investigació o tenir presidències de districte, entre altres activitats municipals. La proposta va ser aprovada gràcies als vots del PSC, Junts, Comuns i ERC. Vox i PP hi van votar en contra.


Gonzalo de Oro esclata contra la mesura aprovada a l'Ajuntament

Gonzalo de Oro, president del grup municipal de Vox al consistori barceloní, ha afirmat que "el que ha passat a l'Ajuntament de Barcelona amb Vox és gravíssim" i ha titllat l'acord entre les forces d'esquerres i processistes d'"apartheid institucional". A més, el cap de files de la formació de Santiago Abascal ha deixat clar que aquest “cordó antidemocràtic” el que fa és “incomplir el codi ètic del mateix Ajuntament”.

“Aquest acord pretén sotmetre Vox” i “impedeix el legítim exercici del nostre dret fonamental de participació polític” recollit a l'article 23 de la Constitució Espanyola, explicava Gonzalo de Oro. El regidor ha advertit a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona que “no ens callaran, continuarem donant batalla” contra una mesura que “l'únic que pretén és silenciar una part dels barcelonins”.

A les eleccions municipals del maig de 2023, Vox va obtenir gairebé 38.000 suports a Barcelona, el 5,70% del total de vots, sent la sisena força més votada a la ciutat. Això li va permetre aconseguir dos escons a l'Ajuntament de la capital catalana, ocupats per Gonzalo de Oro i Liberto Senderos. D'aquesta manera, la formació constitucionalista va aconseguir per primera vegada representació al consistori barceloní, multiplicant per quatre els vots obtinguts a les eleccions municipals del 2019.

➡️ Política

Més notícies: