Muntatge de Xavier Trias i Laura Borràs

POLÍTICA

Esclata la guerra a Junts: retrets públics entre Xavier Trias i Laura Borràs

Els dos dirigents del partit de Carles Puigdemont es critiquen mútuament en públic


En plena precampanya electoral, torna a esclatar la guerra entre els dos sectors principals (i enfrontats) de Junts per Catalunya. Fa mesos, aquests dos sectors havien signat una fràgil pau. Bé, més que signar la pau, un es va imposar a l'altre.

En els darrers mesos, el sector pragmàtic, comandat per Jordi Turull (secretari general del partit) i format majoritàriament per dirigents històrics de Convergència (com Xavier Trias), va guanyar el pols al sector liderat per Laura Borràs (presidenta del partit). Sobretot a partir de la inhabilitació a Borràs, condemnada per corrupció.

Aquest darrer sector, encara que compta amb força suports entre les bases, va ser el que es va imposar en el debat sobre si sortir o no del Govern el 2022. Des d'aleshores, no han fet més que perdre batalles internes. I el darrer exemple l'hem vist a les llistes per a les eleccions catalanes, on els 'borrassistes' han quedat relegats a un segon pla o directament fora.

Xavier Trias desacredita Laura Borràs com a presidenta de Junts

Aquest dimecres, Xavier Trias va ser entrevistat a TV3, al programa Els Matins. I no es va tallar ni un pèl a l'hora de desacreditar Laura Borràs com a presidenta de Junts. "Jo crec que si Puigdemont deixa la política, es quedarà com a president del partit". L'entrevistadora, Ariadna Oltra li va puntualitzar que “ara mateix, la presidenta del partit és Laura Borràs”.

Va ser aquí quan el regidor de Junts per Barcelona va posar data de caducitat a l'expresidenta del Parlament com a cap de la formació. "És clar, però nosaltres farem un congrés i espero que en aquest congrés anomenem tots per unanimitat el president Puigdemont[com a president del partit]", va afirmar. És més, Xavier Trias va voler deixar clar que, actualment, Puigdemont ja “és el president del nostre partit. Els líders han d'actuar de líders”.

Laura Borràs contesta Xavier Trias amb un dard enverinat

Les declaracions de Xavier Trias es van produir al matí. I no va ser fins a la nit, més de 12 hores després, quan Laura Borràs va decidir contestar l'exalcalde de Barcelona. Ho va fer, a més, amb un dard enverinat, evidenciant el malestar amb les paraules del seu company de partit.

Publicant a les seves xarxes una foto amb el seu metge, la dirigent juntaire va dir: "Estic bé, forta i concentrada a treballar pel partit i el país en uns moments transcendents". I tot seguit, enviava un missatge ben clar contra Xavier Trias. "Ah, i més pendent dels que volem que tornin i en fer possible el seu retorn", en referència a Puigdemont, "que no dels que diuen que volen marxar".

Aquesta última frase era una clara al·lusió indirecta a Trias, que fa mesos que anuncia el seu adéu de la política. L'últim cop que Trias va dir que abandonaria la política va ser la setmana passada, anunciant que seria abans de l'estiu. Això sí, no és la primera vegada que fa un anunci similar i finalment s'acaba fent enrere.

Veurem quan acaba finalment la seva carrera política. El que és clar és que, mentre segueixi en actiu, a Xavier Trias no li importarà continuar dient el que pensa. I el que pensa ara mateix és que Laura Borràs ha de deixar el càrrec de presidenta de Junts. Ella, però, ja ha deixat clar que no pensa posar-ho tan fàcil als seus detractors.

➡️ Política

Més notícies: