La diputada de Junts, Miriam Nogueras, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid
POLÍTICA

ERC carrega amb tot contra Junts per la immigració

La reforma de la Llei d'Estrangeria no se'n surt i al PSOE només li queda ara acceptar les peticions del PP

Nou episodi de fallida ideològica dins del Gobierno 'Frankenstein'.

Ahir, Junts se sumava al PP i Vox i votava en contra de la reforma de la Llei d'Estrangeria, que tenia com a objectiu més immediat alleugerir la pressió migratòria que pateix les Canàries. El punt més polèmic era el repartiment de 'menes' entre la resta de comunitats autònomes.

Tenint en compte la guerra oberta que hi ha entre Junts i ERC per la investidura d'un nou president, els republicans no han trigat a acusar Junts d'alinear-se amb “l'extrema dreta”. Per la seva banda, Junts defensa que no vol “tensionar” més la convivència a Catalunya.

Imatge d'una piragua en aigües canàries amb desenes d'immigrants il·legals amb impermeable

Míriam Nogueras: 'Ens oposem a sobresaturar Catalunya'

Junts ja va avançar que votaria en contra d'aquesta reforma.

Segons van explicar, estan en negociacions amb el PSOE per al trasllat íntegre de les competències d'immigració a Catalunya. Fins que aquesta negociació no s'acabi, van dir des de Junts, s'oposarien a qualsevol decisió del Gobierno central en matèria d'immigració.

De fons, i en realitat, hi ha la competència d'Aliança Catalana i el clima social que hi ha a Catalunya pel que fa a la immigració, que ja va reflectir el CEO en un dels valuosos informes sociopolítics.

Com que es tracta d'un material estatal i que es discuteix a Madrid, l'encarregada de defensar la postura de Junts va ser Míram Nogueras.

En darrer terme, el seu discurs s'ha reduït a defensar que Catalunya és solidària, però fins a cert punt. En la seva intervenció, Nogueras va insistir que no volen "tensionar" més la convivència social. "Ens oposem a sobresaturar Catalunya", va dir Nogueras des de la tribuna d'oradors:

Davant d'aquesta decisió de Junts, que ha votat el mateix que el PP i Vox, ERC ha tret tota l'artilleria contra el seu homòleg processista.

ERC mana Junts a 'l'extrema dreta'

Per part d'ERC, l'encarregat de defensar la postura republicana va ser el diputat Jordi Salvador Duch.

Tot i que la llei no ha tirat endavant, Duch ha assenyalat que Vox, PP i Junts "s'han quedat sols i han votat en contra dels drets humans més elementals amb un discurs que ja és una epidèmia mundial d'odi".

Així mateix, el diputat Salvador Duch ha assenyalat que "no complir aquesta llei és ser dʻextrema dreta":

Poc després de la votació, el compte institucional d'ERC a X se sumava també a les crítiques contra Junts.

"Lamentem que en un moment d'emergència com l'actual, Junts s'hagi alineat amb PP i VOX per negar el dret a nens i joves a ser acollits, tal com estableix la Convenció dels Drets dels Infants del 1989", diuen els republicans :

A partir d'aquí, tot apunta que el PSOE s'haurà de plegar a les peticions del PP. Mentre Junts es tanqui en rodó al repartiment de 'menes', els populars seran l'única porta del Gobierno per donar sortida a la insostenible situació de les Canàries.

➡️ Política

Més notícies: