Joan Ignasi Elena amb ulleres i vestit fosc es toca el front mentre sembla estar en una reunió o conferència.
POLÍTICA

L'increïble repassada a Joan Ignasi Elena després del missatge de comiat

La seva publicació a X s'omple de comentaris crítics amb el seu llegat al capdavant d'Interior

Joan Ignasi Elena, el conseller d'Interior més polèmic en anys, ha deixat el càrrec amb un trist balanç. Serà recordat, sobretot, per la seva nefasta gestió al capdavant de la seguretat: se'n va amb la delinqüència desfermada malgrat haver negat sistemàticament l'existència d'un apogeu de la inseguretat i catalogant d'extrema dreta tot aquell que gosava denunciar els greus problemes de ordre públic a Catalunya.

Lluny de fer autocrítica, Joan Ignasi Elena s'ha anat traient pit i ha destacat que “avui tenim un cos de policia més fort, proper, capaç i present a tot arreu”. Ha agraït la tasca al comissari Eduard Sallent, home fort d'ERC als Mossos, a la número dos, Rosa Bosch i al director general del cos, Pere Ferrer.

Joan Ignasi Elena està assegut al seu escó al Parlament, recolzant el seu cap a la mà i mirant pensatiu cap endavant.

Però una bona part de la ciutadania no opina el mateix. En la publicació a X es poden llegir desenes de missatges devastadors contra la seva tasca al capdavant del departament. Entre altres coses, li retreuen que “avui tenim un cos de Mossos que ha perdut la credibilitat i la confiança de la ciutadania de Catalunya, i tot gràcies a polítics inútils que han estat al capdavant”.

Elena, un conseller impopular

Són molts els que l'acusen de “degradar la institució” i responsabilitzen de la “pitjor onada d'inseguretat de la història” de Catalunya. Remarquen algunes fites del seu pas per Interior, com la “pèrdua del control de la seguretat ciutadana, crim organitzat per tot arreu, ascensos de gent per quota i no per capacitat, i el ridícul final amb Puigdemont”. Li diuen que “ha empitjorat fins i tot el tàndem Saura-Boadella, que ja és difícil”.

Es pregunten si “Elena viu en un altre planeta” en afirmar que ha estat una etapa transformadora, perquè “més aviat ha estat per anar enrere”. Afirmen que el seu llegat ha estat l'increment de la inseguretat, la degradació i les okupacions, i que s'ha anat fent el ridícul.

En definitiva, li demanen que “se'n vagi ja” i que “deixi de fer el ridícul”. És clar que Joan Ignasi Elena se'n va sent un dels consellers d'Interior més impopulars que es recorden, vilipendiat per uns i altres.

➡️ Política

Més notícies: