Puigdemont parlant davant de micròfons amb el logotip de CatRàdio al fons.
POLÍTICA

L'entorn de Carles Puigdemont torna a la càrrega contra Catalunya Ràdio

Neus Torbisco critica la nova composició de la tertúlia d'El matí: 'desinformació, sectarisme i superficialitat'

A Junts li fa mal la pèrdua de poder i penetració institucional. Al cap i a la fi, la plataforma sobre la qual se sustentava el seu poder polític era la Generalitat i tot el que en penjava d'ella.

En realitat, això no és res més que el resultat d'haver perdut la majoria al Parlament i que la unitat independentista no hagi estat mai efectiva. Només cal observar les relacions entre ERC i Junts per comprovar que cada partit intenta salvar la seva part del negociat.

I en particular, a Junts sembla molestar-li amb una especial intensitat la pèrdua d'influència mediàtica.

Carles Puigdemont parlant en un podi amb micròfons, sostenint papers a la mà, fons verd.

Això els ha portat a criticar una obvietat política com que els partits que arriben al poder posen els seus afins en determinats càrrecs, que és el que ha passat amb Cristina Farré, nova directora de comunicació del Govern. De la mateixa manera, també s'alegren si Salvador Illa obté uns resultats dolents d'audiència en una entrevista a TV3.

L'últim exemple de juntaire sorprès davant del canvi de rumb de Catalunya ha estat Neus Torbisco.

Les coses canvien

Professora de la Universitat Pompeu Fabra, Torbisco va ser una de les més perjudicades pel mal resultat de Junts a les eleccions europees. El motiu és que ella anava de segona a les llistes i Junts només va obtenir un escó, que va ser per a Toni Comín.

Neus Torbisco, candidata de Junts a les eleccions europees

Però el cas és que Torbisco s'ha mostrat molt irada en xarxes socials davant la nova composició de la tertúlia dels dimarts del programa El matí, de Catalunya Ràdio. Alguns dels tertulians seran Anna Grau, Sergi Sol o Montserrat Nebrera, entre d'altres. Com és evident, aquesta nova tertúlia hauria estat impensable fa uns anys, quan el processisme sí que controlava la Generalitat.

Per la seva banda, a Neus Torbisco li ha entrat ara el desig d'imparcialitat als mitjans públics catalans. En un missatge publicat a xarxes socials, ha valorat la nova composició de la tertúlia i ha denunciat que “aquest nivell de desinformació, sectarisme i superficialitat no neutral finançat públicament és injustificable”:

Als comentaris, alguns seguidors de Junts també semblen sorprendre's davant el fet que el seu partit ja no controla tots els altaveus mediàtics. Altres usuaris, en canvi, denuncien que durant anys els mitjans públics catalans només tenien una determinada orientació política per tothom coneguda.

➡️ Política

Més notícies: