Primer pla de Pablo Echenique amb cara d'ensurt
POLÍTICA

Echenique ataca Izquierda Española i s'emporta un monumental zasca de Paula Fraga

Qui va ser portaveu de Podemos es pronuncia sobre el nou partit i l'escriptora Paula Fraga li recorda l'origen mediàtic de Podemos

Pablo Echenique s'ha pronunciat sobre el naixement de Izquierda Española. Ha acusat la nova formació de rebre el suport dels “operadors mediàtics”. L'escriptora i columnista Paula Fraga li ha recordat els suports mediàtics que va tenir Podemos als inicis.

L'esquerra critica l'esquerra

Com hem dit des d'E-Notícies, Izquierda Española trencava els esquemes de l'esquerra actual al marge que el partit triomfi o no. És un partit que sorgeix de la plataforma El Jacobino, de manera que el nom ho diu tot. Es tracta d'una esquerra centralista, intervencionista a l'economia i contrària als nacionalismes: França.

El cap visible, Guillermo del Valle, es va convertir en un fort crític de l'esquerra postmoderna. Des de les aliances amb els nacionalistes bascos i catalans fins als assumptes de la ideologia de gènere. Amb aquesta presentació, era previsible que una altra figura com la de Gabriel Rufián també digués la seva sobre Izquierda Española.

Els últims a sumar-se al descrèdit han estat els de Podem des del seu diari-podcast Diario Red. Pablo Echenique ha compartit una notícia d'aquest mitjà que, com és habitual a l'esfera de Podem, tot ho explica per moviments mediàtics. En aquesta línia, Echenique ha vingut a dir que Izquierda Española està marcada a l'origen pels suports mediàtics que té.

La resposta de Fraga

L'escriptora i columnista Paula Fraga és coneguda per les seves postures crítiques cap a l'actitud postmoderna i, en particular, cap a l'esquerra postmoderna. Una cosa que li guanya l'animadversió sobretot de Podemos, que la qualifiquen "d'antifeminista” i coses per l'estil.

Fraga, que efectivament és a l'òrbita de Izquierda Española, no ha trigat a respondre al missatge d'Echenique. Així mateix, ha aprofitat per donar veu a una de les idees que més repetirà el nou partit. "La defensa dels nacionalismes és la defensa dels privilegis”:

Als seus inicis, Podem va ser enfilat des de mitjans com La Sexta, el producte d'esquerres d'Atresmedia. Tots recorden les primeres intervencions de Pablo Iglesias a Intereconomia i en programes nocturns de La Sexta.

➡️ Política

Més notícies: