Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

Un de cada dos catalans no sap qui és Pere Aragonès

El president de la Generalitat continua sent un desconegut dos anys després

Matí de baròmetres i enquestes electorals a Catalunya i Espanya. L'horitzó de les eleccions generals el 23 de juliol marca la informació política i més en un dia on s'ha conegut la derrota de Carles Puigdemont. Els titulars dels baròmetres públics semblen clars.

El CEO, que depèn de la Generalitat, pronostica una clara victòria del PSC el 23 de juliol i suavitza el daltabaix indepe. El CIS, per altra banda, ens serveix una altra enquesta cuinada per Tezanos on el PSOE i Sumar gairebé arriben a la majoria absoluta. Veure per creure.

Però els baròmetres públics ens brinden molta més informació. Publiquen totes les preguntes efectuades, així com dades que van més enllà de la intenció de vot. Un és el grau de coneixement dels líders polítics i la seva puntuació.

El Centre d'Estudis d'Opinió, que depèn del Govern d'ERC assegurava al barómetre d'aquest 5 de juliol que només el 45% dels catalans coneixen Pere Aragonès. La pregunta era clara: Sap com s'anomena l'actual president de la Generalitat de Catalunya? Doncs un 45% no en té ni idea.

Hi ha un 5% de catalans que s'equivoca, un 5% que s'hi acosta i només un 45% que encerta en dir Pere Aragonès. L'altra meitat directament no ho sap, ni li sona el nom. Això sí, el 45% que el coneix el puntua amb un 4,8, la millor xifra empatat amb Oriol Junqueras i Jaume Asens –que encara el coneix menys gent–.

ERC suma un nou problema a curt termini. El resultat del 23 de juliol i l'aritmètica parlamentària poden marcar el calendari electoral a Catalunya. Si Junts supera Esquerra i el PP i VOX governen a Espanya, tant el PSC com els de Puigdemont podrien provocar eleccions al Parlament. Si bé és cert que Junts encara no té candidat, el poc coneixement de Pere Aragonès després de dos anys governant no és un bon senyal.

Que Pere Aragonès no té gaire tirada com a líder és una evidència. Però en dos anys com a President tampoc no ha sabut donar-se a conèixer i vendre's. Almenys per a la meitat dels catalans.

➡️ Política

Més notícies: