Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra
POLÍTICA

Albiol l'emprèn amb els manters

Diversos operatius policials contra la venda ambulant il·legal marquen les primeres setmanes de mandat del nou alcalde de Badalona

Xavier García Albiol no perd el temps. El flamant alcalde de Badalona va arrasar a les eleccions del maig passat. Més de 55% dels votants li van donar confiança i va guanyar 18 dels 27 escons que hi havia en joc. La seva proposta: l'anomenat “badalonisme” i prometre seguretat davant les ocupacions i els venedors ambulants il·legals.

I Albiol no ha volgut tardar a treure pit de la nova política que hi haurà a partir d'ara a Badalona. En menys d'una setmana, la Guàrdia Urbana de la ciutat ha fet fins a 4 operatius per perseguir el 'top manta'. Segons ha informat el cos policial local, en aquests operatius no s'ha fet cap detenció, però s'han decomissat diverses peces de roba.

Imatge d'una agent de la Guàrdia Urbana de Badalona ajupida per agafar una manta d'un venedor ambulant. A la imatge, un venedor comença a fugir amb algunes de les peces que venia

Va ser dissabte passat quan el carrer Verdi i l'avinguda Mònaco, al barri de Puigfred, van viure el primer operatiu policial contra la venda ambulant il·legal. Aquest dimarts era el torn del carrer Primavera i l'avinguda Juan XXIII, als barris del Remei i Artigas. En aquesta darrera intervenció, hi van participar 11 agents de la Guàrdia Urbana de Badalona i també agents dels Mossos d'Esquadra. Entre les "més de 60 parades" intervingudes, s'ha decomissat material divers com a peces de roba, joguines, cinturons, carteres o calçat, informen.

Albiol felicita els agents

El mateix Xavier García Albol es va felicitar pels operatius policials contra el 'top manta'. A les seves xarxes socials, l'alcalde de Badalona va expressar que aquesta “venda il·legal” creava “molts problemes de convivència entre els veïns de la zona”. I va prometre “recuperar la normalitat a tots els barris de Badalona”. Finalment, també va voler felicitar “de nou tota la Guàrdia Urbana”.

El regidor de l'Àrea de Seguretat de l'Ajuntament, Juan Manuel Ruiz, també s'hi ha pronunciat. Ruiz ha volgut també felicitar els agents, que “amb la seva professionalitat fan de Badalona una ciutat més neta i segura”. A més, ha advertit que "aquest tipus de dispositius es faran de forma periòdica perquè aquest és un dels principals objectius" del govern d'Albiol. L'objectiu, remarca, és que “els comerciants no tinguin aquesta competència deslleial”.

➡️ Política

Més notícies: