Muntatge amb un primer pla mitjà de Xavier García Albiol rient i saludant i de fons una foto d'un operatiu policial contra un manter

POLÍTICA

L'aplaudit tuit de Xavier García Albiol després d'una batuda a comerços estrangers

La policia ha intervingut sis comerços regentats per estrangers per incomplir la normativa

Xavier García Albiol va arribar a l'alcaldia de Badalona fa menys d'un any, amb la promesa de restaurar l'ordre a la ciutat. Sempre que té ocasió publicita la feina dels cossos i forces de seguretat per netejar Badalona de delinqüència. El seu darrer tuit, sobre un operatiu policial contra comerços regentats per estrangers que incomplien la legalitat, ha estat especialment aplaudit.

L'alcalde de Badalona ha pujat un vídeo de les batudes i detencions policials efectuades en sis negocis que incomplien la normativa. Segons detalla ell mateix, es tracta de dos supermercats Awami, tres tallers mecànics i un centre de massatges. L'operació es va saldar amb l'aixecament d'una desena llarga d'actes, i vuit detencions per situació irregular d'estrangeria.

“No pararem fins que entenguin que a Badalona es respecten les normes”, és el contundent missatge de Xavier García Albiol. "Veig genial que es facin controls perquè sembla que el comerç de barri avui són supermercats sense control d'horari, tallers i botigues de sastreria", comenta un veí a la publicació de l'alcalde. I és que la problemàtica d'aquest tipus de comerç no és nova.

Comerços al punt de mira

Destaca sobretot la problemàtica dels Awami, una cadena de supermercats estrangera que fa temps que és al punt de mira de les autoritats. Aquests establiments punxen la llum, posant en perill els veïns pel risc que hi hagi un incendi. L'alcalde de Badalona ja va desendollar diversos d'ells de la xarxa elèctrica el mes de desembre passat, i va afirmar que "no pararem d'actuar contra aquells que incompleixen les normes i posen en risc la seguretat dels veïns".

Aquests supermercats no només punxen la llum, sinó que també acumulen escombraries i tallen el trànsit amb vehicles estacionats de manera irregular. A més, els veïns denuncien el trasllat de carn en mal estat i sense controls sanitaris, cosa que ara haurà d'esclarir la investigació policial. De moment, Albiol s'apunta el mateix ia les xarxes ja en diuen "el millor alcalde de Catalunya".

➡️ Política

Més notícies: