Fotomuntatge de Ricard Ustrell amb les instal·lacions de TV3 de fons
POLÍTICA

TV3 i la productora de Ricard Ustrell, condemnats per vulnerar el dret a vaga

Un jutjat de Barcelona dicta sentència: 'declaro la nul·litat radical d'aquest comportament i ordeno el seu cessament'

El processisme que ha regit a Catalunya durant anys està de capa caiguda. La barreja de nacionalisme i progressisme amb tendència 'woke' cada cop està més desacreditada. Aquesta decadència s'adverteix en la diferència que hi ha entre la realitat social de Catalunya i la seva infraestructura institucional, encara agònicament processista.

Una mala ratxa per a Ustrell

Si parlem d'infraestructura processista, TV3 és el mascaró de proa. Alhora, Ricard Ustrell ha estat una de les apostes més fortes de la cadena. Això no vol dir que hagi funcionat. Per contra, el periodista i destacat productor ha encadenat una sèrie de fracassos i polèmiques que han llastat la seva figura.

Imatge de Ricard Ustrell durant 'Col·lapse'

Parlem, per exemple, de la cancel·lació d'alguns dels programes per baixa audiència. També de polèmiques una mica més pintoresques com la de la Wikipedia. Com van informar els responsables de l'enciclopèdia digital, Ustrell havia intentat modificar la seva entrada a l'enciclopèdia en un clar intent d'autopromoció.

En qualsevol cas, aquesta separació entre la realitat social i la realitat institucional no és obstacle perquè, econòmicament parlant, a TV3 i a Ricard Ustrell els vagi bé. Segons l'últim pla aprovat pel Govern d'ERC, TV3 rebria de l'ordre de 1.347 milions d'euros de finançament. Per part seva, el 2023, la productora d'Ustrell, Manchester Radiofònica, va rebre prop de 5,5 milions d'euros per a les seves produccions audiovisuals.

Aquest bon exercici econòmic, però, no vol dir que la productora i la cadena hagin tingut un tracte laboral adequat amb els seus empleats. Per contra, han vulnerat un dret fonamental dels treballadors.

Indemnització i difondre la sentència

Segons va informar el sindicat de periodistes FeSP a través d'un comunicat, “TV3 i la productora 'La Manchester' de Ricard Ustrell van vulnerar el dret de vaga dels treballadors”. La sentència del Jutjat Social núm. 08 ha condemnat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la productora de Ricard Ustrell per vulneració del dret de vaga dels treballadors el 8 de març.

Segons ha transcendit, els treballadors de la productora van anar a la vaga i no van fer les connexions informatives de la jornada del 8M. Davant d'això, TV3 va obligar alguns treballadors de la cadena a fer connexions amb el programa d'Ustrell, Planta Baixa .

Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

Abans això, la sentència assenyala que "el comportament de les dues empreses demandades va suposar una vulneració del dret de vaga en relació amb la convocatòria del 8 de març del 2023. Declaro la nul·litat radical d'aquest comportament i ordeno el seu cessament immediat".

Finalment, el jutge condemna les dues empreses a “abonar a la secció sindical accionant una indemnització en concepte de danys morals per l'import de 7.501 euros, així com a emetre un comunicat públic en el termini màxim d'un mes difonent el contingut d'aquesta sentència ”.

➡️ Política

Més notícies: