L'entrada d'un edifici del carrer José Garrido que estava okupat, el 20 de juliol de 2021, a Madrid (Espanya)
POLÍTICA

El dur relat d'un català: han okupat el pis del seu germà amb discapacitat greu

Denuncia la impotència davant d'aquesta situació i que els jutjats estiguin saturats: fins a dos anys d'espera

D'un temps ençà, les xarxes s'han omplert de cròniques de ciutadans que narren casos d'okupació. De vegades són ciutadans anònims o que donen el seu nom. En aquest cas, el protagonista n'ha donat el nom i és una cara relativament coneguda dins l'àmbit independentista. És Àlex Fenoll, natural de Sabadell, empresari i destacat activista independentista.

Jutjats saturats

Segons ha explicat Fenoll al seu perfil de X, la situació que viu la seva família és difícil. El seu germà ha estat víctima de l'okupació del pis per part de dues persones d'origen hispanoamericà. L'agreujant del cas és que el germà pateix una minusvalidesa greu. Fenoll denuncia que “no els podem fer fora perquè els paràsits subsidiats aquí tenen més drets que el meu germà i que tots nosaltres”.

Després de compartir la seva indignació a les xarxes, Fenoll ha culpat d'aquesta situació “l'estat espanyol que provoca i fomenta la inseguretat jurídica”. Segons explica ell mateix a propòsit de la inseguretat jurídica, “quan el contracte deixa de tenir validesa, deixes la porta oberta a la decadència i a la barbàrie”. Per això, acaba centrant les seves ires a l'Estat espanyol, a qui acusa de “perseguir les persones honestes i protegeix els delinqüents i els ganduls”.

Finalment, explica que un cop denunciada l'okupació es van presentar dues secretàries judicials. Davant d'elles, els okupes van al·legar que “un gitano els havia venut les claus del pis i que tenen un fill autista”. Aquesta situació ha conduït que el cas acabi als jutjats i allà, es lamenta Fenoll, “em diuen que per la saturació dels jutjats podem estar més de dos anys fins que els facin fora”.

Entre els comentaris dels usuaris destaca la invitació a demanar els serveis del polèmic Daniel Esteve, de l'empresa Desokupa. “Truqueu a Desokupa”, “Truqueu a Dani Esteve, eficaç és” o “Jo ho vaig fer per una banda dominicana a l'edifici. Judici ràpid, se'n van anar i porta tapada”.

➡️ Política

Més notícies: