Fotomuntatge d'Alejo Vidal-Quadras al capdavant i una rodona amb dos agents de la Policia Municipal de Madrid després del seu intent d'assassinat
POLÍTICA

Tres detinguts per l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras

La Policia Nacional ha detingut els presumptes implicats a Màlaga i Granada


La Policia Nacional ha detingut aquest matí tres persones presumptament implicades en l'intent d'assassinat d'Alejo Vidal-Quadras. El primer detingut, de nacionalitat espanyola, estava amagat a Màlaga. Les altres dues persones detingudes han estat localitzades a Granada.

Tot i les detencions, les primeres informacions apunten que cap dels detinguts seria l'autor del tret. Així doncs, encara quedaria trobar el parador d'una quarta persona, que seria qui va intentar posar fi a la vida del fundador de Vox.

Segons ha pogut confirmar El Confidencial, el sospitós detingut a Màlaga feia diversos dies que estava sota una estreta vigilància. Ha estat aquesta matinada quan la policia, juntament amb el responsable de la causa, el jutge de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, han procedit a detenir-lo.

Tot i que el motiu de l'atac continua sense conèixer-se, la policia manté la instrucció com un atac terrorista. L'octubre del 2022, Alejo Vidal-Quadras va entrar a la llista negra de l'Iran per les seves relacions amb el Consell Nacional de Resistència Iraniana, una organització oposada al règim de Teheran.

Tan sols uns mesos després d'incloure el polític català a la seva llista negra, l'Iran va aprovar noves sancions contra Vidal-Quadras per donar suport al "terrorisme" del CNRI.

Allunyo Vidal-Quadras en primer pla

Els agents de la Policia Nacional no descarten altres motivacions per a l'intent d'assassinat del fundador de Vox, ja que no s'han trobat relacions entre el detingut i l'Iran.

A més, cal recordar que el polític tenia al seu domicili una carpeta amb els noms dels israelians, presumptament vinculats al CNRI, que havien finançat la creació de Vox.

Les detencions s'han produït només tretze dies després que un desconegut descarregués un xut a l'exdirigent del Partit Popular a uns metres del seu domicili.

Els fets van passar cap a les 13.30 hores del 9 de novembre passat a l'altura del número 40 del carrer Núñez de Balboa, a Madrid. Va ser llavors quan un home amb un casc negre va disparar a la cara Vidal-Quadras. Després d'això, el susdit va fugir amb una altra persona en una moto.

La bala no va aconseguir posar fi a la vida de Vidal-Quadras, però sí que li va destrossar la mandíbula.

Vidal Quadras reapareix a les xarxes socials després del seu intent d'assassinat

Dotze dies després del seu intent d'assassinat, Alejo Vidal-Quadras reapareixia a la seva xarxa social X, abans Twitter. El polític ho ha fet per pronunciar-se sobre la victòria de Javier Milei a les eleccions de l'Argentina. Vidal-Quadras ha aprofitat l'oportunitat per assegurar que Milei ha de “formar un govern competent”.

➡️ Política

Més notícies: