Fotomuntatge amb Carles Puigdemont de Fons i Assumpció Castellví en primer pla
POLÍTICA

Del Consell de la República de Puigdemont a pactar amb el PP per ser alcaldessa

L'independentista Assumpció Castellví es posarà al capdavant de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant gràcies a un acord amb els populars

Diuen que cada localitat és un món i que moltes vegades no segueixen les lògiques polítiques supramunicipals. Si no, que ho preguntin als habitants de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Allí, una representant del Consell de la República de Carles Puigdemont es convertirà en la nova alcaldessa del poble gràcies a un acord amb el Partit Popular.

A finals del 2021, la independentista Assumpció Castellví era escollida representant del Consell de la República. En menys de dos anys passarà de ser al costat de Carles Puigdemont a formar un govern municipal amb els populars. I és que l'acord implica que Junts i PP treballaran colze a colze en els propers 4 anys. El partit municipalista FIC també forma part del pacte.

D'aquesta manera, Assumpció Castellví arrabassarà l'alcaldia a Alfons García del PSC. Els socialistes han manat al poble els darrers 12 anys i ara hauran de donar pas al nou govern d'independentistes i populars. Junts, que va aconseguir passar de 2 a 5 escons, el PP (1) i FIC (1) sumen prou per apartar el PSC.

A Vandellòs, Junts va ser la llista més votada per davant dels socialistes (4). I podien tenien a la mà arribar a un pacte amb alguna de les altres formacions presents a l'Ajuntament. Esquerra (1), CUP (1), PP (1) i FIC (1) eren els candidats. Finalment, els independentistes han optat pels populars i els municipalistes.

Així, Assumpció Castellví serà la primera alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Ho serà gràcies al PP, tot i formar part del Consell de la República de Carles Puigdemont.

Assumpció Castellví també ha estat senadora els últims anys per Junts. A més, a les seves xarxes socials es poden veure proclames independentistes i contra el PP.

Aquest pacte arriba uns dies abans que s'acabin de concretar la majoria de pactes després de les municipals. A Tarragona, l'ambient està caldejat després del pacte d'ERC amb el PSC a la Diputació. I encara falta saber què passarà a la mateixa Tarragona ciutat o a altres places importants com Barcelona ciutat o la Diputació de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: