Muntatge d´un tuit de la CUP i un tractor
POLÍTICA

La CUP se solidaritza amb els agricultors i li surt el tret per la culata

La formació anticapitalista surt en xarxes en defensa dels agricultors i els usuaris els llancen tota mena de crítiques


Avui mateix han començat les protestes dels pagesos catalans. Han tallat carreteres per tot Catalunya per unir-se als seus col·legues europeus. Ara, l'objectiu dels partits és capitalitzar aquest descontentament: la CUP ho ha intentat, però no li ha sortit bé.

El camp es posa en vaga

Els agricultors catalans i espanyols estan en vaga. Ara mateix, hi ha severs talls de carretera a Catalunya i a Espanya. Com hem explicat aquests dies des d'E-Notícies, protesten per sumar-se els companys d'Europa. Les protestes més sonades han estat a França, on els agricultors han arribat a bloquejar París.

Ho fan perquè la Unió Europea retiri la legislació mediambiental que provoca l'augment dels costos. Segons els pagesos, han pujat tant els costos que ja no surt a compte produir. Per contra, surt gairebé més barat obrir delegacions al Marroc i, des d'aquí, exportar el producte agroalimentari a Espanya.

Com han indicat tots els analistes, això serà capitalitzat pels partits polítics. A Espanya, el PP i Vox intenten apuntar-se l'èxit i a Europa sembla que ho faran els moviments identitaris. Aquí, a Catalunya, la CUP també ho ha intentat amb aquest missatge:

Crítiques a la CUP

“Aleshores esteu en contra de les regulacions ecologistes als pagesos o com?”, deien els usuaris. En general, hi ha hagut un to irònic contra la CUP, que alhora que defensa el camp defensa també la legislació mediambiental.

“Espero que no us voti cap pagès, per dignitat i salut mental”, deien altres. “Si defenseu els pagesos com defenseu Catalunya, els pagesos ja poden fugir de vosaltres”. Aquesta és, finalment, la tònica general de les respostes, que per altra banda és habitual quan es tracta de la CUP.

Com hem assenyalat, un dels elements polítics de les pròximes setmanes serà l'intent dels partits de fer-se seves les reivindicacions dels pagesos. A Catalunya, sembla difícil que els partits progressistes ho aconsegueixin. Pel que fa a la resta d'Espanya, el PP i Vox procuren quedar-se amb el pastís.

➡️ Política

Més notícies: