Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Allau de crítiques a Tània Verge per les seves paraules sobre el judici a Dani Alves

En unes declaracions a un conegut mitjà britànic, la consellera s'ha referit (una altra vegada) al cas Rubiales i al judici de Dani Alves

La consellera Verge ha parlat en un mitjà estranger sobre el judici a Dani Alves. Ha estat amb The Guardian i en unes declaracions ha assenyalat el “final de la impunitat”. Multitud d'usuaris l'han criticat als comentaris en resposta al seu missatge a X.

Alves i Rubiales una altra vegada

El cas de Dani Alves està aixecant molt de soroll mediàtic. Qui va ser jugador del FC Barcelona és acusat d'agressió sexual per uns fets que presumptament es van cometre en una coneguda discoteca de Barcelona. Des de llavors, és a la presó provisional i ara ha dit que s'enfronta al judici paral·lel de la societat.

Això va arribar més o menys al mateix temps que el cas Rubiales, que va aixecar una polseguera social important. Com tothom sap, Rubiales va acabar acomiadat i la futbolista Jenni Hermoso com un referent de la lluita de les dones.

Ara, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha compartit a X unes declaracions que ha fet al mitjà The Guardian. Cal recordar que el cas d'Alves i sobretot el de Rubiales van tenir ressò mediàtic fins i tot a l'estranger. El famós presentador Piers Morgan va entrevistar Rubiales i fins i tot Woody Allen es va pronunciar sobre el petó de la polèmica. I ara Verge, que ha dit això:

Dures crítiques a la consellera

Les breus declaracions mostren les paraules de Verge: “Els casos d'Alves i Rubiales mostren la fi de la impunitat de presumptes agressors sexuals. Sense tenir en compte com són de rics, famosos o poderosos”. I afegeix “Fins i tot quan intenta desacreditar, difamar o coaccionar la víctima, el públic demanda justícia i no hi ha marxa enrere”.

Els comentaris han sortit en tromba a criticar Verge. Molts usuaris li han retret que no sigui igual d'explícita en casos com els de la manada de Manresa o Badalona. En mostren la indignació pel silenci institucional que hi ha en casos de violacions fetes per persones estrangeres.

“D'aquests no en dius res”, li criticaven els usuaris. Li recorden les paraules en el cas d'una bandada de menors estrangers que van violar una nena a Badalona. La consellera va dir que calia “acompanyar” també els menors i “protegir-los” per ser precisament menors.

➡️ Política

Més notícies: