Muntatge d´Eulàlia Raguant i Xavier Pellicer, de la CUP, amb les banderes d´Espanya i Catalunya darrere
POLÍTICA

La CUP prefereix una república espanyola a una monarquia catalana

En ple procés de refundació electoral, la formació anticapitalista apunta que preferiria una república espanyola a una monarquia catalana


En declaracions a un programa radiofònic, membres de la CUP han parlat del debat de la forma de l'Estat. Davant d'un cas límit en què haguessin de decidir, la CUP sembla preferir una república espanyola a una monarquia catalana.

Què és ara la CUP?

La CUP està en un moment d'autoaclariment ideològic i fins i tot existencial si s'atenen els últims resultats electorals. Des que van començar a collir fracassos, la formació anticapitalista va començar un procés de refundació anomenat “Procés Garbí”.

Aquest procés té com a objectiu tornar a ser algú al panorama electoral. Cosa que, per a la CUP, no sembla fàcil si es tenen en compte que alguns dels seus temes estrella ara mateix no interessen al votant. En qualsevol cas, sembla que la formació aposta per una tríada d'ecologisme, feminisme i socialisme.

A més, la CUP intenta prendre tot el protagonisme mediàtic que pot. Ho fa amb idees més o menys vistoses que estan en funció de l'actualitat. Van demanar una farmacèutica pública, van parlar de la salut mental i la seva relació amb el capitalisme i, fa poc, van copiar Podemos i van demanar un supermercat públic.

Ara, en un programa radiofònic, membres de pes de la CUP com Eulàlia Reguant han fet referència a un dels temes clàssics d'Espanya: el debat de la monarquia o la república. Més enllà del que és anecdòtic i que ara mateix el tema no és a sobre de la taula, aquests membres de la CUP han declarat una cosa que, per a molts, confirma l'enterrament electoral de la formació política.

“República espanyola o monarquia catalana?”, els pregunten. La seva resposta és que república espanyola, cosa que argumenten referint-se a les “condicions materials”. Són aquesta classe de declaracions les que porten el votant català a augmentar el seu desconcert quan pensa a la CUP.

Almenys així ho reflecteixen les respostes a X. “Que ganes que siguin extraparlamentaris”, deien alguns. El cas és que ningú no ha compartit aquesta idea de la CUP. D'aquí que la conclusió hagi estat: “No tenen res a oferir, res”.

➡️ Política

Més notícies: