Carles Riera de la CUP intervenint al Parlament amb altres diputats de la CUP per darrere mostrant una bandera estelada i una altra de Palestina
POLÍTICA

La CUP la torna a liar amb una publicació antiisraeliana

La formació anticapitalista difon un missatge de suport a Palestina i els retreuen que estiguin servint una causa antisemita

La politització de la guerra a Gaza és màxima tant a Espanya com en general a Occident. A Catalunya, la CUP continua amb el suport tancat a la causa palestina. En el seu darrer missatge en xarxes socials han cridar a una "Palestina Lliure".

La guerra partidista de Gaza

La guerra ha esdevingut un altre element del debat partidista a Espanya. El mapa, l'habitual: l'esquerra recolza Palestina i la dreta Israel. Les postures són irreconciliables perquè uns parlen de genocidi i els altres de resposta al terrorisme.

Aquests dies és comú que diverses figures polítiques de Catalunya es pronunciïn en un sentit o altre. Ahir mateix, la mà dreta de Puigdemont, Toni Comín, va recolzar la causa palestina. De passada, va trencar amb la postura 'de iure' oficial dins de Junts.

D'altra banda, el president Aragonès es va referir a la guerra en el discurs televisat de Nadal. Va parlar de “catàstrofe humanitària” i de “víctimes civils”, cosa que va desencantar els seus crítics. Li van retreure que no dediqués cap frase als segrestats o a les també “víctimes civils” de Hamàs.

“Visca Palestina lliure”

La CUP també té la visió del conflicte. El seu suport a Palestina és total i absolut: només cal pegar una ullada a les publicacions dels seus simpatitzants per veure'l. En el seu darrer missatge a xarxes socials s'han referit una altra vegada a l'assumpte:

Els usuaris li han respost en la mateixa línia en què van respondre el president Aragonès: el suport és molt parcial. Retreuen a la CUP que difongui un eslògan antisemita com el de “Des del riu fins al mar, Palestina llibertat”. Així mateix, els assenyalen que en realitat estan servint la causa islamista i no la palestina.

➡️ Política

Més notícies: