Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

Pluja de crítiques a Pere Aragonès per les seves polèmiques paraules sobre la guerra a Gaza

Pere Aragonès parla al seu discurs de Nadal sobre la guerra a Gaza i els usuaris de X consideren que és un discurs molt parcial


En el discurs de Nadal, el president Aragonès s'ha referit a la guerra a Gaza. I ho ha fet no-exempt de polèmica. Ha parlat de “catàstrofe humanitària” i molts l'han acusat de no condemnar el terrorisme de Hamàs.

El discurs de Nadal d'Aragonès

La guerra a Palestina ha estat una de les tristes fites d'aquest any. Pels seus components particulars, és un conflicte que ha entrat a formar part del debat públic a Occident. Amb la lògica binària i excloent que és habitual, les postures ideològiques estan molt aferrissades.

En aquest sentit, una gran part de l'esquerra se situa amb la causa palestina. Per tant, parlen de genocidi i de guerra injusta. D'altra banda, gran part de la dreta posa l'accent al devastador atac terrorista de Hamàs que va desencadenar l'actual guerra.

El President Aragonès ha dedicat unes paraules breus a la guerra en el seu discurs de Nadal. Cosa que ha desencantat més d'un per la parcialitat en la seva intervenció:

“No ha dit res del que m'interessa sentir”

En línies generals, l'acusen de no dedicar cap frase a l'atac terrorista de Hamàs. Així com tampoc els segrestos de ciutadans israelians, que són igualment víctimes civils. "Sembla que la massacre terrorista i els segrestos del 7 d'octubre no existeixen", deien els usuaris.

Acusen el president i la Generalitat de generar desinformació amb aquesta classe de missatges oficials. A més de situar-se implícitament amb la causa islamista, tan present ara a la societat catalana.

Finalment, li desitgen la “dimissió” i avisen de la garrotada electoral que es portarà ERC a les pròximes autonòmiques. Certament, els sondejos ara com ara no són positius per a Aragonès. I per la reacció dels usuaris, missatges de Nadal com aquest no ajuden: “No ha dit res del que m'interessa sentir, per tant, interès zero”.

➡️ Política

Més notícies: