Muntatge amb captura de Twitter
POLÍTICA

Una mare explica l'atac d'una ecologista a la seva filla autista i es fa viral

Una dona es va ensenyar amb la menor per utilitzar un assecador de mans en un bany públic per autorregular-se

L'obsessió per l'ecologisme i el canvi climàtic està portant molts a perdre el cap, fins a límits insospitats. La periodista catalana Alba Carreres ha compartit una experiència personal en un fil de Twitter que ja porta més de 344.000 reproduccions. Es tracta d'una història real que li va passar a la seva filla, amb espectre autista, als banys d'un esdeveniment a Barcelona.

Segons relata aquesta mare, la seva filla estava utilitzant un assecador de mans per “autorregular-se”. En nens autistes, l'autoregulació implica la capacitat de controlar determinats impulsos i emocions de manera adequada. En aquest cas, de cop i volta, “una ultra radical se li ha acostat i li ha dit si no tenia les mans seques”.

Alba explica que la seva filla no li va respondre perquè té “mutisme selectiu”, però sí que va riure, perquè “no controla les expressions quan està nerviosa”. L'ecologista “es va emprenyar” i va dir a la mare “que les famílies hauríem d'ensenyar a no malgastar els recursos”. A partir d'aquí, l'autora del tuit fa una reflexió.

Captura de pantalla de Twitter

“Totalment d'acord, però la meva filla no estava malbaratant més que ella, que agafava tres papers per assecar-se les mans”. Alba va explicar a la dona que la nena és autista i s'estava autoregulant, i que “d'ecologista has de tenir molt, però de capacitista també”.

La dona li va replicar que “llavors no la portis aquí”, cosa que la periodista assenyala com una frase carregada de prejudicis. Per això insisteix que aquesta dona “serà molt ecologista, però molt poc tolerant cap a les diversitats”. Li recomana “que comenci a desconstruir també per aquí i deixi en pau la resta de persones”.

Missatges de suport

Alba lamenta la multiplicació d'“aquesta mena de persones dogmatitzades amb tofu al cervell que en nom de tenir la veritat absoluta menyspreen els nens”. Reconeix que es va sentir molt afectada, i demana “més autistes amb un gran cor i menys dogmàtics per a un món millor”. Finalment, es dirigeix a l'Observatori de la Igualtat de Catalunya per recordar que “queda molta feina per fer perquè les persones autistes, en especial dones i nenes, puguin tenir una vida lliure de violències”.

El fil ja ha suscitat més de setanta missatges de suport a Alba ia la seva filla, víctimes del totalitarisme autista. “Hi ha una mena de moviment que es creu amb la superioritat moral de renyar si veuen que no actues bé segons ells”, afirma un missatge. Un altre diu que “no és ecologista sinó woke, els ecologistes de debò no es dediquen a donar lliçons i els que ho fan són farsants woke”.

➡️ Política

Més notícies: