Muntatge d'una storie de joves palestins i la vaga de pagesos
POLÍTICA

Grups pro-palestins intenten apropiar-se de les protestes dels agricultors

Cadascú intenta aprofitar-se de les protestes dels agricultors, també per reivindicar la causa palestina durant un tall de carretera

Grups anticapitalistes han aprofitat els talls de carreteres que han provocat els pagesos per parlar de Palestina. Es tracta de la “PACH Baix Montseny”, que ha protagonitzat una acció des d'un pont demanant una “Palestina lliure”. Se sumen així més actors als que ja intentaven capitalitzar les protestes de pagesos.

Tots són amics dels agricultors

Des d'ahir, els talls de carretera són generalitzats a Catalunya i a gran part de la resta d'Espanya. En el cas català, s'espera que els tractors entrin per La Diagonal i la Meridana i es reuneixin amb el president Aragonès. Com s'explica aquests dies, el motiu de les protestes és l'augment de costos de producció derivats de la legislació europea i nacional.

I ara tant la dreta com l'esquerra tradicionals intenten capitalitzar tot aquest descontentament. Però la veritat és que han estat les formacions d'un i un altre costat les que han abandonat els agricultors durant tots aquests anys. A Catalunya, per exemple, després d'anys de votar a favor de l'agenda europea i de no avançar-se a la sequera, ERC intenta posar-se al costat dels pagesos. De fet, aprofiten la situació per criticar Junts:

I el mateix fa Junts. El seu perfil institucional a la xarxa social X està molt actiu aquests dies insistint que estan “al costat dels pagesos”.

Tractors i Palestina

I com cadascú escombra cap a casa, la “PAHC Baix Montseny” també ha decidit aprofitar-se de la situació. Ara bé, atesa la naturalesa d'aquesta organització i de la reivindicació que han fet, és difícil veure la relació amb els agricultors. Es tracta d'un grup que, com diu la seva web, està destinat a “lluitar per un habitatge digne per a tothom”. Expliquen que van decidir afegir-se la lletra 'C' per lluitar també contra el capitalisme.

Si els pagesos protesten, és pels seus interessos. Però per a aquest grup és una oportunitat “d'aturar el món”. Els plantejaments i les actituds d'aquesta organització coincideixen amb els de la CUP, que ahir mateix també van intentar aprofitar-se sense gaire èxit de les protestes dels agricultors.

➡️ Política

Més notícies: