Pati d'una presó amb tanca de filferro de pues i edificis al fons.
POLÍTICA

Segueix la violència a les presons catalanes: batalla campal entre recluses a Brians

La ràpida actuació de les treballadores i del personal de seguretat va evitar que es visqués una situació complicada

Nou episodi de risc a les presons catalanes. En aquest cas, al departament de dones de Brians 1. Segons explica el sindicat CSIF en un comunicat, dissabte passat “diverses internes van intentar agredir-se entre elles, incitant les altres a revoltar-se davant la intervenció de les funcionàries”.

Davant aquest nou episodi de violència, els funcionaris insisteixen que es podria haver evitat i assenyalen els responsables i gestors. “Es pot concloure que el departament de dones enfronta problemes heretats de la gestió del director anterior, sens dubte el pitjor gestor que ens ha tocat patir”.

Per la resta, la reclamació dels funcionaris de presons no canvia: “no volem diners, volem seguretat”.

Les treballadores van aconseguir controlar la situació

“Un cop més, i potser en excés, s'ha experimentat una situació límit i crítica al departament de dones”. Així comença el darrer comunicat del sindicat de funcionaris de presons, CSIF. Segons expliquen, el departament de dones de Brians 1 va patir una situació d'alt risc quan una baralla entre internes va derivar en un intent de motí.

Els funcionaris celebren que la situació es pogués acabar controlant davant de la ràpida actuació de les seves companyes. "Novament, gràcies a la professionalitat de les funcionàries i l'actuació dels funcionaris de seguretat, es va poder reconduir la situació", expliquen.

La situació es va saldar amb sis internes col·locades en aïllament preventiu, amb algunes subjectades amb corretges psiquiàtriques. Només han de lamentar que una de les treballadores requerís atenció sanitària per la resistència que van presentar les recluses.

Demanen “solucions urgents”

Més enllà dels fets, els funcionaris acudeixen a les causes i tornen a trobar motius de gestió derivats del model penitenciari imperant. En aquest cas en particular tenen paraules molt dures cap a l'anterior director de Brians 1, “sens dubte el pitjor gestor que ens ha tocat patir”.

“Amb el tancament del departament de dones 2 es va condemnar totes les internes a romandre al mateix departament sense cap sortida ni regimental ni tractamental, i, després d'una sanció, tornen al mateix departament. Sumat a això, les polítiques indulgents dels nostres alts dirigents amb les internes creen un còctel explosiu que culmina en situacions límit com la viscuda dissabte”.

Finalment, els treballadors i treballadores tornen a demanar “solucions urgents” per evitar que es repeteixin episodis com aquest. “No volem diners, volem seguretat”, conclouen.

➡️ Política

Més notícies: