Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa
POLÍTICA

El conseller dels Mossos compadeix els violents

Joan Ignasi Elena també anuncia que posarà més agents als carrers després de l'augment de la violència a Catalunya

Que a Catalunya hi ha un problema amb la violència als carrers és evident. Es pot constatar, per exemple, amb l'augment de robatoris o delictes sexuals que les mateixes autoritats ja han admès. I un altre exemple clar és el recent esclat de casos de baralles multitudinàries o disturbis que s'han pogut veure a localitats com Manresa, Vic o Molins de Rei.

Precisament els actes vandàlics de Molins de Rei han obligat el conseller d'Interior a sortir a donar explicacions. Joan Ignasi Elena ha reconegut el problema i no dubta a parlar de “violència gratuïta”. Fins i tot admet que la solució passa per un augment de la presència policial als carrers de Catalunya. “La meva responsabilitat com a conseller és donar una resposta clara” a aquest augment de la violència, assegura ell mateix en una entrevista a Betevé.

Muntatge de fotos de les destrosses provocades per mena a Molins de Rey (Barcelona)

Això sí, el responsable del Govern dels Mossos d'Esquadra també ha volgut compadir els violents. Per a Joan Ignasi Elena, "darrere d'aquesta violència gratuïta hi ha més factors que tenen a veure amb qüestions educatives, desarrelament o desafecció".

Assegura que parlar de cultura de la navalla és "alarmista"

Joan Ignasi Elena també ha parlat de l'anomenada “cultura de la navalla” a Catalunya. Un concepte que va posar sobre la taula fa unes quantes setmanes el regidor de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle. Com no podia ser d'una altra manera, el responsable polític dels Mossos considera “alarmista” fer servir aquest terme. I això, tot i reconèixer que “hi ha més gent que utilitza arma blanca avui que fa quatre anys”.

Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament

El conseller vol que no es parli de cultura de la navalla a Catalunya, tot i que les dades parlen per si mateixes. Segons informació facilitada pels mateixos Mossos, l'any passat la policia catalana va requisar 17 navalles cada dia i els delictes comesos amb aquesta arma van augmentar un 44% a Catalunya. Tot això, sense oblidar, per exemple, alguns dels casos recents més destacats, com els diversos apunyalaments que es van cometre a Barcelona durant les últimes festes de la Mercè.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Segons Elena, aquest augment de les armes blanques té a veure, sobretot, amb el trànsit i les plantacions de marihuana. De fet, aquesta és una de les prioritats actuals dels Mossos d'Esquadra, ja que des de fa anys, Catalunya s'ha convertit en un dels principals productors d'aquesta substància a Europa.

➡️ Política

Més notícies: