Muntatge de fotos de les destrosses provocades per mena a Molins de Rey (Barcelona)
POLÍTICA

Creix la indignació a Catalunya després de la violència i saquejos de 'joves'

Cada cop més ciutadans diuen prou i fins i tot un alcalde del PSC admet que hi ha un problema

El que ha passat aquest cap de setmana ha encès encara més l'ànim de molts catalans , que diuen prou. La violència de joves estrangers a Molins de Rei s'uneix al que ja va passar fa una setmana a Manresa i altres episodis de violència a Vic o Vilafranca. Tots segueixen un mateix patró: nois joves, estrangers –sobretot marroquins i dominicans– i la impotència de la policia, que assegura no poder fer res.

Estem parlant d‟episodis de violència greus. A Molins de Rei van saquejar comerços, van calar foc a un concessionari de cotxe i van burlar els Mossos d'Esquadra. No són baralles entre joves després d'una nit de festa. Són actituds violentes que mereixen una resposta exemplar de l'administració.

El problema és que ni els mitjans públics catalans ni la Generalitat diu res. El bonisme imperant no permet admetre la problemàtica i els factors comuns. Ha hagut de ser un alcalde del PSC, Xavier Paz, de Molins de Rei, qui alci la veu i demani mesures urgents. "Catalunya té un problema amb aquesta mena d'actituds", deia l'alcalde.

Paz ha trencat el discurs oficial imperant a Catalunya. "Això no passa només a Molins, i els Mossos ho saben. Tenim un problema que supera el municipi i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Hi ha col·lectius que aprofiten les celebracions massives per fer actes vandàlics", afegia Paz. L'alcalde socialista ha evitat posar nom al col·lectiu, però és evident.

Muntatge de fotos d'una barricada a Molins de Rei i baralla als carrers de Manresa

Mentrestant, Josep Huguet, exalt càrrec d'ERC i de Manresa, demanava callar per no “perjudicar la reputació” de la seva ciutat. Ulls que no veuen cor que no sent, però problema que no se soluciona.

Les xarxes diuen prou

Cada cop més ciutadans a Catalunya mostren el seu cansament per aquests episodis de violència que sempre vénen del mateix sector. "Fins quan ho haurem d'aguantar i callar per no dir la veritat?", deia un usuari.

Altres no entenen l'actuació de la BRIMO, que es va mostrar impotent i va veure com alguns dels saquejadors i violents els amenaçaven. De fet, hi ha vídeos on es veu la policia catalana fugir i els joves estrangers celebrar-ho.

➡️ Política

Més notícies: