Muntatge amb un primer pla de Joan Ignasi Elena i un pla mitjà d'Ada Colau amb les mà al pit i tots dos somrient
POLÍTICA

Alarma a Barcelona: 12 robatoris cada hora

Les autoritats reconeixen un augment de la delinqüència a la capital catalana

Situació límit a Barcelona. A la capital catalana han saltat totes les alarmes després de constatar-se un augment destacat dels delictes que es produeixen als carrers. A la ciutat es produeixen gairebé 300 robatoris al dia, cosa que es tradueix en 12 per hora. Unes xifres que representen un increment respecte de la realitat que vivia Barcelona fa un any.

Moltes vegades s'ha dit que l'augment de la delinqüència a la capital de Catalunya era més una percepció que no pas una realitat. “Ja n'hi ha prou de difamar Barcelona!”, va arribar a dir Ada Colau per treure ferro als delictes que es cometien a la ciutat. “Volen magnificar els delictes que es cometen a Barcelona”, va afegir.

Plànol general de la plaça Catalunya de Barcelona amb un cotxe dels Mossos en primer pla

Però les dades són les que són i ara les autoritats han fet llum sobre aquest tema. La conclusió: que l'augment de la delinqüència a Barcelona no és una percepció. És una realitat. Així ho ha reconegut la Junta Local de seguretat, que compta amb la presència de l’alcalde Jaume Collboni i del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

12 robatoris cada hora

Després d'analitzar les dades del primer semestre del 2023, a Barcelona es produeixen 12 furts cada hora, un total de 275 al dia. Això representa un augment del 17,2% respecte del mateix període de l'any passat. De fet, els furts representen gairebé la meitat dels delictes que es produeixen a la capital catalana.

Els objectes més robats, segons les dades publicades per l'administració, són bosses de mà, rellotges, joies, mòbils i diners. Un 72% dels casos es produeixen a la via pública, mentre que un 22% succeeixen al transport públic de la ciutat.

315 delinqüents acumulen més de 1.600 detencions

L'Ajuntament també ha exposat dades sobre els delinqüents multireincidents que tenen controlats. En total, en aquest primer semestre del 2023, hi ha 315 delinqüents que acumulen 1.629 detencions i se'ls han imputat 4.065 delictes.

Els Mossos d'Esquadra busquen una dona per agredir al propietari d'un bar

D'aquest grup, els 5 més destacats acumulen 112 detencions i 203 antecedents. Això vol dir que cadascú té més de 40 antecedents i més de 20 detencions.

També hi ha un augment dels delictes sexuals

El primer semestre del 2023, Barcelona ha patit un augment del 27,4% dels delictes per violència sexual. Per aquest tipus de delictes s'han aturat 13.001 persones els primers sis mesos de l'any, un 23,4% més que el 2022.

Més Mossos a Barcelona

Per intentar frenar aquesta tendència perillosa i alarmant, el Govern aplicarà mesures com l'augment de presència policial als carrers de Barcelona. L'executiu català té previst destinar 220 agents dels Mossos d'Esquadra a patrullar per la capital de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: