Pla mitjà d'un agent dels Mossos d'Esquadra d'esquena
POLÍTICA

Els Mossos reconeixen que hi ha 1.000 agressors sexuals en llibertat que poden reincidir

El 2023 hi ha hagut més agressions sexuals a Catalunya que l'any passat

En els últims mesos, la polèmica llei del 'Solo sí es sí' ha generat molt debat a Espanya. La norma impulsada per Irene Montero ha permès que més de 1.100 agressors sexuals vegin rebaixades les penes. I que més de 100 hagin estat directament alliberats de la presó.

Formacions com Podem/Sumar, la CUP o fins i tot el PSOE van arribar a criticar que aquestes dades eren utilitzades políticament per partits com Vox per generar polèmica. Però la realitat és la que és. I fins i tot és pitjor que la que assenyalen les rebaixes de condemnes de la 'llei Montero'. I no ho diu cap partit rival de les esquerres, sinó que ho fan els mateixos Mossos d'Esquadra.

La policia catalana ha posat sobre la taula diverses dades alarmants sobre les agressions sexuals que hi ha hagut els últims temps a Catalunya. En un informe publicat fa uns dies, els Mossos d'Esquadra van anunciar que, aquest primer semestre del 2023, hi ha hagut fins a 2.063 denúncies per violència sexual. Aquesta xifra significa un augment del 16% respecte a les que hi va haver el mateix període de l'any passat.

Els Mossos d'Esquadra busquen una dona per agredir al propietari d'un bar

Segons la informació facilitada pels Mossos d'Esquadra, més de la meitat d'aquestes denúncies (1047) es van produir de divendres a diumenge. I una mica més de la meitat (1037) serien delictes comesos en un domicili.

Mil agressors sexuals als carrers i amb risc de reincidir

Però la dada més alarmant que van posar els Mossos d'Esquadra sobre la taula és una altra. Concretament, la gran quantitat d'agressors sexuals amb risc de reincidència que hi ha als carrers de Catalunya en aquests moments. Segons la policia catalana, aquesta xifra puja fins als 1.000 potencials agressors.

D'aquests 1.000 agressors, 937 estan condemnats o imputats per violència sexual i es troben en llibertat. Tots estan pendents de judici o amb mesures judicials per evitar que tornin a cometre aquest tipus de delictes. També hi ha 38 delinqüents sexuals que han arribat a Catalunya. I, finalment, n'hi ha 18 més que estan condemnats, que tenen un risc alt de reincidir i que tenen una ordre de seguiment per part de la Fiscalia.

En qualsevol cas, els Mossos d'Esquadra han creat una nova unitat per poder vigilar aquests subjectes, la gran majoria homes, i evitar que tornin a delinquir. Són uns 1.000 agressors sexuals que la policia vol tenir controlats per evitar que reincideixin i que es cobrin noves víctimes.

➡️ Política

Més notícies: