Primer pla de Clara Ponsatí somrient
POLÍTICA

Clara Ponsatí posa el primer compromís al PSOE

L'eurodiputada, que va perdre la immunitat igual que Puigdemont, decideix desafiar els socialistes i Pablo Llarena


Ni 12 hores després que el PSOE i Pedro Sánchez aconseguissin salvar-se d'una majoria de PP i VOX a les eleccions, ja tenen la primera patata calenta a sobre de la taula. Clara Ponsatí ha decidit desafiar-los aquest dilluns al matí. I també ho fa amb el jutge del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena.

Fa uns quants dies, la companya de Carles Puigdemont es va negar a declarar. I el jutge Llarena va emetre l'ordre perquè l'eurodiputada fos detinguda i portada a l'alt tribunal un cop tornés a trepitjar territori espanyol. Tot i això, Clara Ponsatí ha tornat a Catalunya i ho ha anunciat a les seves xarxes socials.

“Aprofitant la fresca del matí, he fet un vol fins a la Casa Vicenç. Mentre seguim aquí, Catalunya continuarà dempeus. Bon dia, Barcelona!”, tuitejava l'exconsellera del Govern.

L'última topada entre Ponsatí i Llarena va ser el dia 21 de juny. Al matí, l'eurodiputada havia d'anar a declarar el Tribunal Suprem. Però no ho va fer, al·legant que havia d'assistir a diverses comissions del Parlament Europeu. Segons el jutge del TS, aquesta era només una “excusa”, ja que la seva declaració estava prevista al matí i les seves obligacions com a eurodiputada, a la tarda.

Aquesta situació va obligar Pablo Llarena a emetre una nova ordre de detenció. Ara, sense immunitat i trepitjant de nou sòl espanyol, seria lògic que es detingués a Clara Ponsatí perquè declari davant el jutge. Un cop declari, hauria de quedar en llibertat. I és que l'eurodiputada està acusada de desobediència, un delicte que no comporta penes de presó.

Muntatge del jutge Pablo Llarena amb Clara Ponsatí

Sense immunitat com a europarlamentària

Clara Ponsatí, igual que Carles Puigdemont i Toni Comín, va patir un dur revés fa unes setmanes quan el Tribunal General de la Unió Europea va confirmar que no té immunitat com a europarlamentària. La seva situació respecte als seus dos companys és que ella només està acusada de desobediència. A Puigdemont i Comín, en canvi, se'ls acusa de malversació, que sí que comporta penes que els poden portar a la presó.

En qualsevol cas, el pols processista contra la justícia espanyola viu avui un altre capítol nou amb la decisió de Clara Ponsatí. Mentrestant, Carles Puigdemont s'ho mira des de Waterloo amb la tranquil·litat. I és que, després dels resultats electorals d'aquest diumenge, la seva formació és clau perquè Pedro Sánchez pugui o no formar govern.

➡️ Política

Més notícies: