Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador
POLÍTICA

Carles Puigdemont envia un avís a Pedro Sánchez

Waterloo confirma l'estratègia del bloqueig i la confrontació

El diabòlic sistema electoral que premia els partits nacionalistes ha deixat España en mans de Carles Puigdemont. Pedro Sánchez podria ser investit president amb els vots d'ERC, Bildu, BNG i PNB i l'abstenció de Junts. Però els postconvergents estan disposats a vendre car el seu suport.

Durant la campanya s'han afartat de dir que el referèndum d'autodeterminació serà condició sine qua non per investir Pedro Sánchez. Si el PSOE s'hi nega, els juntaires tindran dues opcions. O rebaixar el preu de la investidura, o mantenir el bloqueig i forçar noves eleccions.

Míriam Nogueras en una roda de premsa a Tarragona

Així és com, de manera inesperada, Waterloo té a les mans el futur d'Espanya. Una arma de doble tall, perquè Puigdemont pot quedar com un traïdor a la seva paraula o com el propiciador de la propera majoria absoluta de PP-Vox. Mentre tots es pregunten què farà Junts, Puigdemont ha llançat un missatge clar.

Seriós avís de Carles Puigdemont

Puigdemont avisa “a tots els experts que sempre saben què ha de fer Junts per Catalunya, i que sempre menyspreen la seva posició”. Assegura que “Junts no és deu a ningú més que als seus votants. Ells, el nostre programa i els nostres compromisos han estat i són la referència de la nostra acció política”.

El líder processista adverteix que no es plegaran a “politòlegs espavilats, ni a tertulians, pseudònims de Twitter o apologetes de l'abstenció”. En aquest sentit, recorda que ja van votar contra la investidura de Pedro Sánchez. En contra dels seus pressupostos i les seves reformes-trampa.

“Per això no vam estar a la farsa de la taula de diàleg ni vam pactar els indults. Per això sortim del Govern de la Generalitat. Per això, el PSC va pactar amb el PP per treure'ns de l'alcaldia de Barcelona i per això no hem pactat les diputacions amb el PSC”, diu Puigdemont amb un to molt dur.

El líder de Junts confirma així la seva persistència en l'estratègia del bloqueig i la confrontació. Ha destacat “el grau de responsabilitat, coherència i fidelitat que és el que explica la nostra resiliència malgrat la pèrdua de votants i un diputat”. I s'ha compromès a “seguir defensant Catalunya contra els qui volen liquidar la llengua, la cultura i la nació”.

Consigna: no moure's 'ni un mil·límetre'

Després de conèixer-se els resultats electorals, la candidata Míriam Nogueras va advertir que “no investirem Pedro Sánchez a canvi de res”. "No ens mourem ni un mil·límetre", va proclamar davant l'eufòria dels seus. En la mateixa línia que Puigdemont, va dir que “no em tremolarà el pols per mantenir la posició”.

Junts mira de reüll la desfeta d'ERC, el partit més castigat per l'abstencionisme indepe a Catalunya. Saben que una rebaixa de les pretensions per investir Sánchez podria acabar portant-los pel mateix camí. En tot cas, Puigdemont ja té allò que volia: una crisi política a Espanya.

➡️ Política

Més notícies: