Muntatge d'un agent de la Guàrdia Civil i dos agents de la Policia Nacional, en mitjà mitjà i d'esquena. De fons, una bandera de Catalunya
POLÍTICA

Més policies i guàrdies civils que mai a Catalunya

L'independentisme presumia que 'els carrers seran sempre nostres'

Catalunya ha incorporat aquest 1 de juliol més policies nacionals i guàrdies civils al marc de l'Operació Estiu. La comunitat catalana bat així un rècord històric, i ja compta amb 6.684 agents de les policies espanyoles.

L'Estat ha desplegat 24.739 agents de Policia Nacional i 20.678 de Guàrdia Civil a diverses comunitats. L'objectiu és reforçar la seguretat al sector turístic. Els agents estan destinats a Andalusia, Astúries, Canàries, Cantàbria, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid, Múrcia i les Illes Balears.

Un agent de Policia Nacional d'esquena

A més, la xifra a tot el territori espanyol arriba als 156.453 agents. Crida l´atenció l´augment d´efectius a Catalunya. En els darrers cinc anys s'han incorporat 500 policies nacionals i guàrdies civils, un 8,1% més que el 2017.

Funcions de Policia Nacional i Guàrdia Civil

L'Operació Estiu, des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost, desplegarà 6.684 nous agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya. La seva funció serà augmentar la vigilància i el control preventiu a vies urbanes i interurbanes. També a estacions, ports, aeroports, hotels, platges, càmpings i esdeveniments massius.

Una altra de les seves funcions serà prevenir els delictes, així com accelerar les investigacions i agilitzar els tràmits de les denúncies.

Contra l'hostilitat de la Generalitat

Interior va desplegar el setembre del 2017 més de 6.000 agents per fer front al desafiament del referèndum il·legal a Catalunya.

Des de llavors hi ha hagut un progressiu desmantellament de les unitats de Policia Nacional i Guàrdia Civil. Unitats com la d'explosius o la de rescat a muntanya estan sent substituïdes per les homòlogues de Mossos d'Esquadra.

Un agent de la Guàrdia Civil d'esquena

La intenció de la Generalitat és que Mossos i Policia Local acabin sent l?única policia de Catalunya.

Al territori català la Guàrdia Civil ha perdut una desena part de la seva plantilla i el 20% de les seves funcions estan vacants. La Policia Nacional es troba en una posició millor. Ha perdut menys presència, ia més es concentra sobretot a l'àrea metropolitana lliure de la influència independentista.

Situació tensa

Tot i la fustigació de les institucions catalanes, Guàrdia Civil i Policia Nacional segueixen tenint presència a la comunitat. De fet, amb el trasllat dels agents de l'operació Estiu, superarà màxims històrics.

Tot un correctiu per als independentistes, que no fa gaire cantaven allò dels carrers seran sempre nostres.

El procés va deixar les seqüeles i la situació no és gens fàcil per als policies nacionals i guàrdies civils que treballen a Catalunya. Fa només uns dies els sindicats policials es van manifestar a Barcelona exigint millors condicions. Demanen que Catalunya sigui Zona d'Especial Singularitat (ZES) com Euskadi i Gibraltar.

➡️ Política

Més notícies: