Funcionaris de presons peguen foc a l'accés a la presó de Quatre Camins

POLÍTICA

Barricades i foc: noves protestes de funcionaris de presó contra la Generalitat

Davant la manca de dimissions, els funcionaris han procurat que ERC no tingués una campanya tranquil·la

Els treballadors de les presons catalanes no abaixen la pressió sobre el Govern en funcions d'ERC. Avui mateix han impedit l'accés a la presó de Quatre Camins amb barricades de pneumàtics cremats. Tot ha passat a dos quarts de set del matí en un dels ponts que condueixen a aquesta presó situada a la Roca del Vallès.

Poc després d'arribar els Mossos d'Esquadra, els funcionaris han abandonat la seva posició. Finalment, els bombers han extingit el foc i ja s'ha reobert el trànsit. Es replica així la situació viscuda fa uns dies a la presó de Brians, on també hi va haver crema de pneumàtics.

Protestes contra ERC

“El col·lectiu penitenciari exigeix responsabilitats polítiques”, aquesta és la bandera de protesta dels funcionaris de presons. I encara que no hagin aconseguit la dimissió de la consellera Ubasart, els treballadors penitenciaris no han permès que ERC tingués una campanya tranquil·la.

A més de protestes de tota mena i condició, els funcionaris han rebentat diversos actes electorals d'ERC. Així, per exemple, ja han interromput dos actes del president d'ERC, Oriol Junqueras. A l'últim, d'aquesta mateixa setmana, un dels funcionaris que protestava va ser agredit pel personal de seguretat i va interposar una denúncia davant els Mossos.

També han protestat en actes de l'exconsellera Capella i, ahir mateix, van anar a la seu d'ERC al carrer Calàbria per entregar gairebé 3.000 firmes demanant canvis al model penitenciari.

Imatge de les protestes per l'assassinat de Núria

Un acord insatisfactori

Els funcionaris entenen que l'acord entre els sindicats i el Govern és de mínims i, encara més, que no representa fidelment el col·lectiu. A més de dimissions polítiques, els treballadors exigeixen una cosa més fonamental, que és seguretat al seu lloc de treball.

El 2023 es va tancar amb gairebé 600 agressions als treballadors i el degoteig d'atacs de més o menys intensitat és constant. Encara que l'explosió d'indignació va venir aquest 2024 amb l'assassinat de la seva companya Núria a la presó de Más d'Enric. Un dels reptes més immediats del Govern que surti de les urnes serà reconduir la situació.

➡️ Política

Més notícies: