Muntatge amb un pla curt de Pere Aragonès mirant al cel i de fons una imatge de l'edifici on hi ha les oficines de l'empresa hotelera de la família Aragonès

POLÍTICA

El Govern paga el lloguer d'un edifici propietat de la família de Pere Aragonès

La Conselleria de Salut trasllada diversos serveis a un edifici propietat de la família del president de la Generalitat

El Govern presidit per Pere Aragonès ha acordat recentment reubicar un hospital de dia, que actualment és a Calella, a Pineda de Mar. Per fer-ho, segons ha pogut saber E-Notícies, la Conselleria de Salut pagarà el lloguer d'un edifici que és propietat de la família del president de la Generalitat. De fet, ja s'està pagant.

Així ho va aprovar fa uns mesos la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), un consorci constituït per la Conselleria de Salut de la Generalitat (i de la qual també formen part representants dels ajuntaments de Calella i Lloret de Mar i de la Fundació Hospital -Assil Sant Jaume de Blanes). Aquesta Corporació està finançada pràcticament de forma íntegra per la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera, el Govern de Pere Aragonès paga amb diners públics el lloguer de part d'aquest edifici a INAR Gestió SL, que antigament s'anomenava Industrial Aragonès SA. Es tracta d'una empresa de la qual Pere Aragonès no hi participa directament, encara que sí el seu pare i part de la seva família, que n'és propietària i administradora. L'edifici en qüestió, situat al carrer Garbí 92-94 de la localitat natal del president, ja acull les oficines de l'empresa hotelera de la família Aragonès, Golden Hotels & Experience, i també un supermercat.

Captura del document que acredita que l'edifici situat al carrer Garbí 94 de Pineda de Mar és propietat de l'empresa de la família de Pere Aragonès

Segons ha pogut saber E-Notícies, l'operació va ser aprovada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, els membres de la qual són, majoritàriament, càrrecs designats per la Conselleria de Salut de la Generalitat, comandada actualment pel conseller Manel Balsells, d'Esquerra Republicana.

Això sí, aquest diari no ha pogut tenir accés a l'acta de la reunió en la qual es va aprovar l'operació, ja que el CSMS les va deixar de publicar a principis de l'any passat. Fonts properes a aquesta Corporació expliquen a E-Notícies que el motiu pel qual encara no s'han fet públiques seria l'intent de l'administració pública catalana que no es conegués l'operació abans de les eleccions del pròxim diumenge.

No han transcendit ni les xifres de l'operació ni la durada del contracte, encara que fonts properes a la CSMS indiquen que el contracte és per diversos anys. Això sí, les obres per adequar part de l'edifici ja han començat. De fet, E-Notícies ha pogut saber que es va tramitar i adjudicar el contracte per rehabilitar aquest espai per mitjà d'urgència, amb un cost total de 485.000 euros. L'empresa encarregada de les obres és Pla Madrilenys SL, que no té cap relació amb la família Aragonès. S'espera que el nou centre sociosanitari públic estigui en marxa els pròxims mesos.

Captura del document que acredita la concessió de les obres a l'edifici propietat de la família de Pere Aragonès

Industrial Aragonès SA (ara INAR GESTIÓ SL) és una empresa constituïda el 1963 que actualment es dedica al “lloguer de béns immobiliaris per compte propi”. Ara, llogarà part de l'edifici situat a Pineda de Mar al Govern perquè el Departament de Salut pugui oferir atenció psicogeriàtrica a persones amb deteriorament cognitiu o demències.

'No ens pertoca comentar res de les activitats de l'entorn familiar del president'

E-Notícies s'ha volgut posar en contacte amb el Govern per conèixer-ne la versió dels fets. Fonts del Palau de la Generalitat ens expliquen que "no ens pertoca comentar res de les activitats de l'entorn familiar del president". I deixen clar que "ell està al marge" de l'empresa familiar i que "no té vinculació amb cap altra activitat econòmica", ja que "la seva única dedicació és la presidència".

A més, fonts governamentals expliquen a E-Notícies que la decisió de llogar aquest espai "correspon a la CSMS, conformada per diverses administracions i institucions", obviant, això sí, que es una Corporació que depèn econòmicament i orgànicament de la Conselleria de Salut de la Generalitat. Finalment, remarquen que l'operació "haurà estat executada complint tots els preceptes legals".

➡️ Política

Més notícies: