Pla detall dels Mossos d'Esquadra

POLÍTICA

Els Mossos admeten la seva 'preocupació' per l'augment dels delictes a Catalunya

El màxim comandament policial dels Mossos parla sobre inseguretat a Catalunya i assenyala que els 'preocupa' l'augment dels delictes sexuals i la reincidència

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha fet una entrevista al programa “Cafè d'Idees”. S'hi ha referit a multitud de temes de seguretat a Catalunya. Ha parlat de l'augment de certs delictes, de la reincidència i també s'ha pronunciat sobre el Tsunami Democràtic.

Reincidència i delictes sexuals

El comissari Sallent s'ha referit a l'augment dels delictes, que a Barcelona han pujat un 8% i a Catalunya un 6%. El comissari assenyala que els delictes que més han augmentat són: furt, delictes sexuals i ciberdelictes. Així mateix, ha assenyalat que al cos preocupa la “reincidència en el furt”, un problema que el conseller Elena també va admetre en una entrevista a Catalunya Ràdio.

A la pregunta de si considera que les lleis són laxes amb els reincidents, el comissari Sallent ha deixat caure que “cal ser eficaços en la seva aplicació[de la llei]”. D'altra banda, deixa a les mans dels jutges les penes i la seva durada. Insisteix que hi ha d'haver "una resposta immediata entre el fet penal i la pena".

Tsunami Democràtic

El comissari també ha parlat sobre el debat que vincula immigració i inseguretat. Segons ha explicat, “les procedències no marquen el fet que cometis un delicte o no”. I ha posat l'accent que la correlació amb la delinqüència rau en "l'exclusió social”.

Així mateix, també s'ha referit amb claredat als fets del Tsunami Democràtic. El comissari Sallent no ha dubtat a qualificar allò de “desordres públics importants”. I ha assenyalat que “el delicte de terrorisme està recollit al codi penal i qualsevol persona pot llegir quins són els supòsits[del delicte]”.

També ha dedicat unes paraules al protagonisme que van tenir els Mossos i el comissari Trapero durant els anys més intensos del procés. Sallent ha parlat que els Mossos haurien de tenir un paper “molt més discret”.